4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Üniversiteli olmak için koştular

Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) özel yetenek sınavında 800 ile bin 500 metre koşan kız ve erkek öğrencilerden bazıları yarışmanın sonunda baygınlık geçirdi.


BESYO'nun bu dönem alacağı 72 kız ve 128 erkek öğrenci arasına girebilmek için ön kayıt yaptıran öğrenciler, sabahın erken saatlerinde yakınlarıyla birlikte kampus içerisinde koşu testinin yapılacağı atletizm pistinde toplandı. Yakınlarının tribünden heyecanla izlediği sınavın ilk bölümünde, erkekler bin 500, bayanlar ise 800 metre koşuları yapıldı.

Öğrencilerin piste tek tek alınıp kronometre tutularak gerçekleştirilen sınavının startı verildi. Dokuz kişilik gruplar halinde yapılan koşularda rahatsızlananlara ambulanslı sağlık ekibi müdahale etti. Atletizm sınavında başarılı olan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Baygınlık geçiren bazı öğrencilere ise arkadaşları tarafından su ile ıslatıldı.


Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mahir Uğur, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, güreş ve cimnastik olmak üzere 7 dalda öğrencilerin sınava girdiğini anımsattı. Prof. Dr. Uğur, "Sınavlara 147'si kız olmak üzere 684 öğrenci başvuruda bulundu.

Sınavlar sonunda 72 kız, 128 erkek öğrenci alınacak. Havaların sıcak olması nedeniyle atletizm yarışlarını sabahın erken saatlerinde yaptık. Sınavlara iyi hazırlanan öğrenciler kendilerini gösteriyor. Herhangi bir itiraza karşılık sınavlar kameraya kaydediliyor. Bu yıl açılan rekreasyon yani animatörlük bölümünü de 20 öğrenci alınacak" dedi

İha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 12:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?