4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Üniversiteli polise güveniyor

ERZURUM'DA ÜNİVERSİTELİ POLİSE GÜVENİYOR

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) yapılan "Vatandaşın polise bakış açısı" ile ilgili yapılan anket çalışmasına göre, polise en çok üniversiteliler güveniyor.

Vatandaşın polise olan güveninin önceki yıllara göre artış gösterdiği, yüzde 30'larda olan güven oranının yüzde 54'e çıktığı belirlendi. “Vatandaşın Polise Bakış Açısı” konulu ankette ayrıca, üniversitelilerin diğer eğitim seviyesindeki vatandaşlara oranla polise daha çok güvendiğini de tespit edildi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin yaptıkları araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 54'ü polise güveniyor. Ankete katılanların yüzde 48'i ise, polisle irtibat kurmakta büyük zorluk yaşadığını dile getiriyor. Üniversite mezunları ise, toplumun öğrenim düzeyi düşük diğer kesimlerine nazaran polise daha çok güvendiğini kaydetti.

Anket çalışmasının “sonuç ve değerlendirme” bölümünde, polis teşkilatının başarılı olabilmesiyle toplumsal değer ve desteğinin artmasının, vereceği iyi hizmete bağlı olduğu vurgulandı.

Ankette ayrıca, istenilen düzeyde hizmet verilmesinin ancak nitelikli personel ve iyi eğitimle gerçekleşebileceğine de vurgu yapıldı.

Ankette şu bilgilere yer verildi: “Polisin vatandaşa davranış biçimi 5 üzerinden 2.55 notu aldı. Vatandaşın yüzde 44'ü, herhangi bir asayiş sorununda polise rahatlıkla başvurabiliyor, yüzde 75'i de, polisten yardım istenebileceğine inanıyor. Yüzde 34, 155 Polis İmdat hattından yararlandığını bildirirken, yüzde 97'si de polisten istediği hızda yardım aldığını dile getirdi. Yüzde 53'ü, emniyet hakkındaki bilgiyi, kitle iletişim araçlarından, yüzde 40'ı da kişisel gözlemlerinden ediniyor.”

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 13:38:05
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 13:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?