7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Üniversiteliler kayakta yarıştı

ÜNİVERSİTELİLER KAYAKTA YARIŞTI

Üniversite Sporları Federasyonu Tarafından düzenlenen, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı Üniversiteler arası Alp Disiplini ve Snowboard Kayak Şampiyonası sona erdi.

Palandöken Kayak Merkezinde yapılan ve büyük çekişmelere sahne olan yarışlar nefesleri keserken, Çok sayıda kayakçının yarıştığı, yarışlar sonucunda dereceğe giren sporculara düzenlenen törenle madalya ve kupaları verildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim Kamp Merkezi Tesislerinde düzenlenen ödül törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Atilla Pulur, Üniversite Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Yalçın Songün, Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Öz ve çok sayıda davetli katıldı.

A.Ü ERKEKLERDE İKİNCİ OLDU

Yapılan yarışlarda Alp Disiplininde Atatürk Üniversitesi ikinci olarak gümüş kupayı aldı. Erkeklerde takım birinciliğini Kars Kafkas Üniversitesi Kazandı.

Alp Disiplini bayanlar takım sıralamasında ise Hacettepe Üniversitesi birinciliği kazandı. Atatürk Üniversitesi Bayan takımı ise dereceğe giremedi. Hacettepe Üniversitesi’nin birinci olduğu şampiyonada Niğde Üniversitesi ikinci, Erciyes Üniversitesi ise üçüncü oldu. Slalom ve büyük slalom yarışlarında erkeklerde Atatürk Üniversitesi’nden Selim Pasinli şampiyonluğu kazanan sporcu oldu. Hacettepe Üniversitesi adına yarışan Erzurumlu sporculardan Betül Gül ise bayanlarda ikinci oldu. Birinciliği ise Niğde Üniversitesi’nden Duygu Ulusoy kazandı. Hacettepe öğrencisi olan Erzurumlu Fatmanur Gül ise sakatlığı nedeniyle yarışlara katılamadı.

Snowboard yarışlarında bayanlarda şampiyonluk ipini takım halinde Boğaziçi Üniversitesi göğüslerken, ikinciliği Yeditepe Üniversitesi kazandı. Galatasaray Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı.

Snowboard Türkiye şampiyonasında erkeklerde ise İstanbul Bilgi Üniversitesi şampiyonluk kürsüsüne çıkarken, İstanbul Teknik Üniversitesi ikinci, Koç Üniversitesi de üçüncü oldu.

Düzenlenen ödül töreninde dereceğe giren kayakçılara madalyaları verilirken, takımlara da kupaları takdim edildi. Ödül töreninde coşkulu anlar yaşandı. Ödül töreninde konuşan Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Atilla Pulur, Snowboard ve Alp Disiplini Türkiye Kayak Şampiyonasına katılan tüm üniversitelere teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da şampiyonaya katılan Üniversitelere Erzurum’da iyi en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya gayret gösterdiklerini belirterek, her zaman Üniversiteler arası Türkiye Kayak şampiyonasının Erzurum’a verilmesini istedi.

ÜNİVERSİTELİLER KAYAKTA YARIŞTI
ÜNİVERSİTELİLER KAYAKTA YARIŞTI
ÜNİVERSİTELİLER KAYAKTA YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 10:55:00
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 11:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?