7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Üniversitelilerden örnek davranış

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde "Kitaplar Çocuklara, Çocuklar Geleceğe, Gelecek Aydınlığa" adı altında Mardin'in Midyat ilçesindeki ilköğretim okuluna yardım kapsamında kitap toplama kampanyası başlatıldı.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) ile Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerden oluşan bir grup, İstanbul Bakırköy’deki Alfred Üniversitesi’nin de desteğini alarak, fakültelerde kitap toplama kampanyası başlattı.

Erzurum’la birlikte başka illere bağlı köylerde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak yürütülen kampanya kapsamında, KKEF ve Edebiyat Fakültesi’nde kitap toplama stantları kuruldu. Gönül Elçileri Topluluğu adına bir açıklama yapan Mehmet Emin Aslan isimli Atatürk Üniversitesi öğrencisi, “Kitaplar Çocuklara, Çocuklar Geleceğe, Gelecek Aydınlığa” adını verdikleri kampanya kapsamında, çeşitli köylerdeki öğrenciler için hem kütüphane kuracaklarını, hem de bu kütüphaneleri kitapla donatacaklarını söyledi. Sadece Erzurum’la sınırlı tutulmayacak olan kampanyanın, Atatürk Üniversitesi dışındaki başka üniversitelerden de destek gördüğünü anlatan Aslan, önümüzdeki günlerde kampanya için Van 100. Yıl Üniversitesi ve Adana Çukurova Üniversitesi’nden de destek alacaklarını dile getirerek, çalışmaların kapsamı genişledikçe, kitap yardımı yapılacak olan köy ilköğretim okulu sayısının da artacağını kaydetti.

Başlatılan kampanya çerçevesinde fakültelerden öğrenci grupları oluşturdukları ve stantlar kurduklarını anlatan Mehmet Emin Aslan, bağışların hem kitap, hem de para şeklinde olacağını dile getirerek, “Bağışları 1 Mart tarihine kabul edeceğiz. Daha sonra görevlendirilecek öğrenciler, gidilecek olan köyleri belirleyecek, ardından kitaplar temin edilerek, kütüphane kurulması yönündeki çalışmalara başlanacak.” dedi. Söz konusu kampanyaya destek olmak isteyen herkesi, KKEF ve Edebiyat Fakültesi’nde kurdukları bağış stantlarına beklediklerini söyleyen Aslan, “Şehrimizde bu kampanyaya katkı sunarak, köylerdeki okullara kütüphane kurulmasını sağlamayı isteyen halkımızı, fakültelerde kurduğumuz stantlara beliyoruz. Bu stantlarda hem daha kapsamlı bilgiler aktarıyor, hem de bağışçıları birebir olarak bilgilendiriyoruz.” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 13:26:04
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 19:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?