8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Üniversiteyi ayaklarıyla kazanacaklar

Kazım Karabekir Belediyespor yöneticileri, üniversite sınavlarına hazırlanan 4 öğrenciyi dersane ücretine karşılık diğer takımlardan transfer etti. 

Üniversiteyi kazanmak için kendilerine sunulan dersane imkanını kabul ederek Kazım Karabekir Beledispor takımına transfer olan öğrenci futbolcular, "Burada hem futbol, hem de eğitimimizi sağlayacağımız için çok mutluyuz" dediler. 

Erzurum Süper Amatör kümede mücadele edecek olan Kazım Karabekir Belediyespor takımı yeni sezon hazırlıklarını devam ettirirken, transfer ettiği futbolculara dersane imkanı sağlayarak bir ilke imza attı. 

Diğer takımlarda futbol yaşamlarını sürdürürken, Kazım Karabekir Belediyespor'un transfer ücreti olarak dersane imkanı sağlamasını kabul ederek transfer olan öğrenci futbolcular, Ömer Bulut (19), Savaş Turan (19), Yunus Emre Yücel (18) ve Fahrettin Urkuç (18), hem dersaneye giderek üniversite hayallerini gerçekleştirmek hem de futbolda daha iyi yerlere gelebilmek için çaba gösteriyorlar.
Öğrenci futbolculardan Ömer Bulut, yarım kalan eğitimini tamamlamak için bu transfer teklifini kabul ettiğini belirterek, "Kulübümüz üniversite sınavlarına hazırlanmak için dersane ücretlerimizi karşılayacak. Burada hem üniversiteyi kazanmak hem de şampiyon olmak için çalışacağız" dedi. 

ÖSS'yı kazanmayı çok istediğini söyleyen Savaş Turan ise, "Eğitimimizi aksatmadan futbol yaşantımızı sürdürebilmek çok güzel. Hedeflerimiz büyük. Dersaneye gidebilmemiz çok önemliydi. Kulübümüz bize bu imkanı sağladı. Futbol yaşamımızın yanı sıra eğitim hayatımızda çok önemliydi" diye konuştu. 

Kazım Karabekir Belediyespor Teknik Direktörü Cem Vuraler de, transfer ettikleri futbolcuların hangi eksikleri ve neye ihtiyaç duyduklarını bildikleri için böyle bir transfer yaklaşımında bulunduklarını kaydederek, "Futbolcularımızın eğitimleri bizim için çok önemliydi. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize transfer ücreti yerine onlara dersane imkanı sağladık ve onları dersanelere yerleştirdik. Bünyemizdeki üniversite öğrencisi olan futbolcularımıza da burs imkanı sağlayarak eğitimlerini sürdürmelerini amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Kazım Karabekir Belediyespor Kulübü Başkanı Hanifi İspirli ise, "Kazım Karabekir Belediyespor olarak yeni sezona hazırlanırken, üniversiteye hazırlanan bazı futbolculara transfer ücreti yerine dersane imkanı sağlayarak takıma transfer ettik. Bu konuda bizlere büyük destek sağlayan Belediye Başkanımız Dursun Şahin'e teşekkür ediyoruz" diye belirtti. 

Dersane ve antrenmanlarını aksattırmayan futbolcular hem üniversiteye girebilmek hem de ligde şampiyonluk kazanmak için yoğun çaba gösteriyorlar.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 11:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?