6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Ünlüler festivale ilgi göstermedi

Erzurum’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 'Uluslararası Dadaş Film Festivali' sona erdi.

Beş gün süren festival sonunda halk jürisi, Kabadayı filmiyle Şener Şen'i 'en iyi erkek oyuncu', Dilber'in 8 günü filmiyle de Azeri kızı Nesrin Cevatzade'yi 'en iyi kadın oyuncu' olarak belirledi. Törene ödül alan sanatçılardan sadece bir kaçının katılması dikkat çekti.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde 29 Aralık'ta başlayan 'Üçüncü Uluslararası Dadaş Film Festivali' düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Çok sayıda yerli ve yabancı sanatçının katıldığı festivalin kapanış töreninde aralarında öğrenci, seyyar satıcı, ev hanımı, öğretim üyesinin de bulunduğu jüri üyelerinin, 7 dalda belirlediği ödüller sahiplerini buldu.

Festivale çektikleri fotograflarla katılan Erzurum'daki Sokakta Çalışan Çocuklar, festival başkanı Nil Gürpınar ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından ödüllendirildi.

Leyla Başçumali ile Can Bozak'ın sunuculuğunu yaptığı programın son bülümünde ise onur ödülleri verildi. Ödüle layık görülen isimler şöyle belirlendi;

"Süt filmiyle 'En İyi Yönetmen' Semih Kaplanoğlu, Ulak filmiyle 'En İyi Senaryo Ödülü' Çağan Irmak, Dilberin 8 günü filmi ile 'En İyi Kadın Oyuncu' Nesrin Cevatzade, Kabadayı filmiyle 'En İyi Erkek Oyuncu' Şener Şen, Beyaz Melek Filmiyle 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' Sarp Apak, Ulak Filmiyle 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' Şerif Sezer ve Tatil Kitabı 'En İyi Film' seçildi” Yarışmada jüri özel ödülü ise yönetmen Mehmet Eryılmaz’a verildi.

Festivalde ödül almaya hak kazanan Şerif Sezer, Çağan Irmak, Şener Şen, Semih Kaplandoğlu törene katılmazken, ödüllerini film şirketi yöneticileri aldı. Festivalin açılış töreninde onur ödülünü alamayan yönetmen Yücel Çakmaklı kapanış töreninde Erzurum’a gelerek ödülünü aldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 13:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?