4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ustalara onur ödülü

DADAŞ FİLM FESTİVALİNDE, ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde Ediz Hun, Ayla Algan ve Kenan Ormanlar'a onur ödülleri verildi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu'ndaki açılış ve onur ödülleri töreninde, organizasyonu yürüten Nil Gürpınar, "Doğu'nun önemli şehirlerinden biri olan Erzurum'un, bir film festivaline ev sahipliği yapıyor olmasından dolayı onur ve gurur duyuyorum" dedi.

4. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin bu yıl ki temasının "Çevre ve İnsan Gerçeği" olarak seçildiğini hatırlatan Gürpınar, amaçlarının duyarsızlaşan maddi-manevi ilişkilerin neden olduğu tahribatı insanlara hatırlatmak ve olumsuz gidişata bir ışık tutmak olduğunu söyledi.

4. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin uluslararası bölümünde Alman sinemasının konuk edileceğini bildiren Gürpınar, 1919'dan günümüze kadar 40'ın üzerinde belgesel, uzun metraj ve animasyon filmleri gösterileceğini ifade etti.

Gürpınar, her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalde yarışma filmleri, belgeseller, çocuk belgeselleri, animasyonlar, konferanslar ve sergilerin izleyicilerle buluşacağını kaydetti.

SANATA DAHA ÇOK DESTEK VERMELİYİZ

Almanya Erzurum Fahri Konsolosu işadamı Yılmaz Kuşkay, Alman filmlerinin temininde gerek Büyükelçiliğin gerekse Goethe Enstitüsü'nün önemli katkıları olduğunu söyledi. 2011 Üniversite Kış Oyunları'nın organizasyonunda Valilik, Büyükşehir ve Atatürk Üniversitesi'nin elbirliği içinde çalıştıklarını ve önemli sonuçlar elde ettiklerini anlatan Kuşkay, aynı mantıkla, Erzurum'un kültür ve sanat yönüyle de tanıtılması için çalışılmasını önerdi.

REKTÖR KOÇAK, YÖNETMENLERDEN VE OYUNCULARDAN EĞİTİME DESTEK İSTEDİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, bir bilim ve kültür kenti olan Erzurum'da Türk sinemasının değerli sanatçılarını görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Koçak, Atatürk Üniversitesi'nin İletişim ve Güzelsanatlar Fakülteleri'nin sinema ve oyunculuk eğitimi veren bölümleri olduğunu belirterek, "Sizleri öğrencilerimizin eğitimine destek vermek üzere kısa sürelerle olsa bile Atatürk Üniversitesi'ne davet ediyorum" diye konuştu.

Sanatçılara seslenen Rektör Koçak, uzaktan bakıp şehir ve insanlarla ilgili yargılar üretmemelerini, Erzurum'a daha sık gelmelerini istedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, konuşmasında, kültür ve sanatın milletin vazgeçilmezleri arasında yer aldığını hatırlattı. Küçükler, büyük bir medeniyet, tarih, bilim ve kültür şehri olan Erzurum'un ülke genelinde ve yurtdışında daha çok tanınması için bir film ve dizi çalışması başlattıklarını açıkladı.

METROPOL OLMANIN OLMAZSA OLMAZI

Göreve henüz yeni başladığını ifade eden Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise konuşmasında anakent olmanın vazgeçilmez koşulları olduğunu, bunların başında ise, metropollerin kültür ve sanata merkezlik etmeleri geldiğini ifade etti. Erzurum halkının bu tür faaliyetlere daha çok ilgi göstermesini isteyen Vali Öztürk, eksikliğini hissettiği bu tür konularla daha yoğun bir şekilde ilgileneceğini ifade etti.

ONUR ÖDÜLLERİ

Açılış programının sonunda, Ediz Hun, Ayla Algan ve Kenan Ormanlar'a onur ödülleri takdim edildi. Program "Doğala Dönüş" belgeseliyle sona erdi.

DADAŞ FİLM FESTİVALİNDE, ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
DADAŞ FİLM FESTİVALİNDE, ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 12:03:03
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 14:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?