4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Üstatlardan şiir ziyafeti

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Üniversite Kitapevi’nin ortaklaşa düzenlediği şiir gecesinde şiir severler şiire doydu.


Öğrenci Temsilciliği Salonu’nda düzenlenen şiir gecesine 2. Uluslararası Türk Şöleni programına katılmak üzere Erzurum’a gelen Türk Şiirinin önemli isimlerinden Bahattin Karakoç, Kerim Dinç, Adnan Sayım, Erdoğan Erbay, İsmail Bingöl, Muhammet Hikmet, Murat Ertaş, Mehmet Yaşar Genç, Hanifi İspirli, Yasin Mortaş ve Mustafa Yordan gibi usta şairler katıldı.
Gecede konuşan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Erbay, “Yaşamayı bilenler yazmadı şiiri. Zira bilenler yazmazdı, çünkü ihtiyaçları yoktu. Hayatın bütün kıvrımlarında eğilip bükülmeyi bilenlerin derdi olmayacağı için, varlık alanı açmak yada inşa etmek adına mücadeleyi de bilmeyeceklerdir. İşte yaşamayı bilmeyen İsmet Özel de şiir, yaşamaya hiç değilse katlanmanın bir sığınağı olarak karşımıza çıkar. ’Yaşamayı bileydim yazar mıydım hiç şiir? Yaşamayabileydim yazar mıydım hiç şiir?’ Kısası Şiir, katlanmaktır. Mehmet Aycı’ın söylediği gibi, Şiir gülden bahsetmekle kıyas olmaz gül ile, Akıbet gül güldür yine şiir ise şiirdir” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 16:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?