7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ustayı ayakta alkışladılar

Türk Halk Müziğinin ustalarından Arif Sağ, Erzurum'da üniversitelilerle buluştu. TRT sanatçılarının da yeraldığı konser öğrencilerden tam not aldı.

Atatürk Üniversitesi 50. yıl etkinlikleri kapsamında Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonunda gerçekleştirilen konsere Türk Halk Müziği'nin ustası Arif Sağ ile TRT sanatçılarından Nurullah Akçayır, Aysun Gültekin katıldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konser müzik bölümü öğrencilerinin koro türküleri ile başladı.

Öğrencilerden sonra sahne alan Nurullah Akçayır ve Aysun Gültekin, birlikte konser verdiler. Birbirinden güzel türkülerini seslendiren sanatçılar Gültekin ve Akçayır'a, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samih Bayrakçeken çiçek vererek teşekkür etti.

Gecede son olarak sahneye çıkan ünlü sanatçı Arif Sağ, öğrenciler tarafından ayakta alkışlanarak karşılandı. Öğrencilerin ilgisine teşekkür eden Arif Sağ, "Burada sizinle olmak gerçekten çok güzel. Benim Erzurum'a saklı bir bağım var. Anama, babama Erzurum'a bağlı olduğum kadar bağlı değilim. Burası bütün Asya'dan gelen kültürün birleştiği bir Anadolu yeridir. Erzurum'un sanata olan bağı çok yüksektir. Bu gün Türkiye'de Türk Halk Müziği hala yozlaştırılamıyorsa bunun en önemli sebeplerinin başında Erzurum vardır" dedi.

Selamlama konuşmasından sonra konserine başlayan Arif Sağ, öğrencilere türkü dolu bir gece yaşattı. Salonu dolduran öğrenciler, ünlü sanatçının sazıyla birlikte seslendirdiği türkülere eşlik ettiler. Konser, Arif Sağ'ın sevilen türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 17:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?