4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Üşüyene şal servisi

Erzurum'da bir aile çay bahçesi işletmecileri özelikle sigara içenlerin tercih ettiği bahçede, akşam saatlerinde havanın serinlemesiyle ayrılmak isteyen müşteriler için 'şal servisi' uygulaması başlattı.


Bahçede üşüyen vatandaşlara yünden örülmüş şal dağıttıklarını belirten Aziziye Kafe ve Aile Çay Bahçesi'nin işletmecisi Adem Çevrim, bu sayede müşterilerin gecenin ilerleyen saatlerine kadar bahçede oturabildiğini söyledi.
Sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyrettiği Erzurum'da gün içinde hava sıcaklığı 25 derece olurken, güneşin batışıyla birlikte sıcaklık 4-5 dereceye kadar düşüyor. Sigara yasağıyla birlikte pastane ve kafe gibi kapalı alanlar yerine çay bahçelerini tercih eden vatandaşlar, havanın serinlemesiyle birlikte bahçeleri de terk ediyor. Sigara yasağıyla müşteri kaybına uğramak istemeyen Aziziye Kafe ve Çay Bahçesi işletmecileri, havanın soğumasıyla bahçeden ayrılmak isteyen müşterileri kaçırmamak için 'şal servisi' yapmaya başladı. İsteyenlere yünden örülmüş 'şal' dağıtan garsonlar bir yandan da çay ve kahve ikram ederek müşterileri ısıtıyor.


Şal servisiyle birlikte müşterilerin bahçede oturmayı sürdürdüğünü belirten işletmeci Adem Çevrim, "Sigara yasağıyla birlikte kafenin müşterisi çok azaldı. Bu nedenle herkes bahçede oturmaya başladı. Ancak akşamları havanın soğumasıyla bahçede de kimse kalmıyordu. Biz de çareyi şal servisi yapmakta bulduk. İlk çay ve kahveleri de ücretsiz vererek müşterilerin saatlerce oturmasını sağladık" dedi.


Şal servisinden memnun kalan vatandaşlar ise, "Kapalı yerlerde sigara içemediğimiz için bahçelerde oturuyoruz. Ama soğuk yüzünden dışarıda da kalınmıyor. Şal servisiyle hem ısınıyor, hem de çay, sigara içebiliyoruz" diye konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?