4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Uygur Türklerine saldırı kınandı

Alperen Ocakları Erzurum İl Başkanı Ahmet Aygen, Doğu Türkistan bölgesinde Uygur Türklerinin katledilmesine tepki gösterdi.


Çin Halk Cumhuriyeti’nin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi’de yıllardır yaptıkları zulmün hat safhaya ulaştığını söyleyen Aygen, “Kardeşlerimizin maruz kaldığı saldırı ve katliamlar Türk milletini derin bir yasa boğmuştur.” dedi.
Bölgede yüzlerce Türk’ün şehit edildiğini, yaralı sayısının da, yaklaşık 800 olduğunu hatırlatan Ahmet Aygen, yapılan bu katliama, dünyanın sesiz kalmaması gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin ve Türk milletinin, daha önce Filistin’e uzattığı yardım elini, şimdi de Doğu Türkistan bölgesine uzatması çağrısında bulunan Alperen Ocakları İl Başkanı Aygen, aynı hassasiyetin, Filistin olaylarında olduğu gibi, Doğu Türkistan için de gösterilmesini istedi.


“FİLİSTİN İÇİN GÖSTERİLEN HASSASİYET, TÜRKİSTAN İÇİN DE GÖSTERİLMELİ”
Erzurum İl Başkanı Ahmet Aygen, Türk milleti ve Alperenler olarak beklentilerinin, Doğu Türkistan’daki Türklerin kendi topraklarında temel hak ve özgürlüklerinden yararlanarak refah içinde yaşamaları için gereken ortamın hazırlanması olduğunu vurgulayarak, “Kardeşlerimizin maruz kaldıkları bu zulmün bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bölgeden gelen haberler, durumun daha da kötüye gittiğini göstermektedir. Bu duruma yetkili merciler tarafından bir an önce dur denilmesi gerekmektedir. İnsan hakları hiçe sayılmış bir vaziyetteyken, gerekli kurumların olaya gereken önemi göstermemesine anlam veremiyoruz. Dünya insan hakları örgütünün, toplumun her kesiminin ve sivil toplum örgütlerinin olaya duyarlı bir şekilde yaklaşarak müdahale etmeleri gerekmektedir. Çin’den resmi bir açıklama bekliyoruz. Tüm dünyayı ve özellikle de Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı göreve çağırıyoruz. Filistin’deki duyarlılıklarını, Doğu Türkistan için de göstermelerini ve gerekli adımları atmalarını istiyoruz. Herkesi Çin mallarını protesto etmeye çağırıyoruz. Bu ülkeyle yürütülen ticari ilişkiler askıya alınmalı, Çin konsolosu ülkesine gönderilmelidir. Türk’e kefen biçmeye çalışanlar hain emellerinden vazgeçmezlerse, cezalandırılmalıdırlar.” diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?