2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Uykusuz, isale hattı projesi ihalesi iptal edilebilir

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz, Palandöken Barajı İçme Suyu İshale Hattı Projesi’nin Bakanlar Kurulu’ndan geçmemesi halinde ihalenin iptal edileceğini açıkladı. Mahmut Uykusuz, 30,5 milyon dolara ihale edilen ve 3 kez DPT’den geçmesine rağmen Bakanlar Kurulu’ndan bir türlü çıkmayan İçme Suyu İshale Hattı Projesi için mayıs sonunun son tarih olduğunu belirtti.

Uykusuz, Mayıs bitiminde projenin Bakanlar Kurulu’nda onaylanmaması halinde Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin inşaata başlayacaklarını söyledi. “Biz kazmayı vurduğumuzda ihale iptal edilecek.” diyen Uykusuz, böylece tarihî fırsatın kaçırılacağını vurgulayarak, “İshale hattını yapımı anlaşılan 30 milyon dolarlık ihale bedeli çok makuldür. Kaldıki bu rakamın 7 milyon doları, ishale hattında bizim ürettiğimiz borular kullanılacağı için geri dönecek.

Anlaşmaya göre 18 ayda proje bitirilecek, Erzurumlu daha kaliteli ve daha ucuza su içecek. Erzurum’un ali menfaatleri için bu projenin çıkması lazım.” diye konuştu. Erzurum tarihinin en önemli projesi olarak adlandırılan İshale Hattı’nın siyasete malzeme edilmemesini isteyen Uykusuz, “Erzurum’un 25 yıllık içme suyunu çözecek olan bu proje 4 aydır Bakan Ali Babacan’ın önünde duruyor. Eğer partizanlık yapılmazsa projenin 4 saatlik işi var. Bu proje AKP hükümeti tarafından neden geçirilmiyor?” diye sordu.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2003 Çarşamba 12:14:07
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?