7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Uyuşturucu çetesi çökertildi

ERZURUM'DA UYUŞTURUCU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 19 kişi yakalandı.

Erzurum ve genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütleriyle mücadele kapsamında; Bingöl ve çevre illerden temin etmiş oldukları uyuşturucu maddeleri il genelinde sokak satıcıları vasıtasıyla piyasaya süren suç organizasyonuna yönelik yaklaşık 10 aydır yürütülmekte olan N6 projeli operasyon kapsamında Bingöl, Bursa, Çanakkale ve Erzurum illerinde yapılan aramalar neticesi gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda K.G. isimli şahıs liderliğinde H.A., A.K., M.K., F.H.M., T.B., E.Ç., S.G., F.A.,

H.E., E.O., N.K., K.İ., H.G., Y.A., A.K., N.V., T.B. ve S.Y. isimli ( 19 ) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin uyuşturucu madde satışlarını Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamına alınan Çırçır mahallesindeki metruk binalar ve terk edilmiş yerlerde gerçekleştirdikleri, bu satışlardan haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Soruşturma başlangıcından gerçekleştirilen operasyon gününe kadar olan süreçte uyuşturucu organizasyonunda yer alan şüpheliler ile organizasyonla doğrudan ve dolaylı irtibatlı bulunan toplam (31) şüpheliye adli işlem yapıldı, operasyon gününe kadar olan zamanda

organizasyonda yönetici ve dağıtıcı konumda bulunan 5 şüpheli tutuklandı.

Uyuşturucu örgütünde yer aldığı tespit edilen diğer örgüt mensupları Bursa'da 1, Bingöl'de 2 ve Erzurum'da 16 şüpheli olmak üzere toplam 19 şüphelinin tamamı yakalanarak mevcut uyuşturucu örgütü deşifre edildi.

Planlı operasyon sonucunda 2,5 kilogram esrar maddesi, 3 adet ruhsatsız 9 mm tabanca, bu tabancalara ait dolu fişekler, 20 adet 7,65 mm MKE yapımı dolu fişek ele geçirildi.

Mevcut uyuşturucu örgütünde yer alan ve düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 19 şüpheli, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kurulmuş Bir Örgütün Faaliyetleri Çerçevesinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Sağlamak ve Nakletmek" suçlarından bugün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Öte yandan şüpheliler adliyeye sevk edilirken çete lideri olduğu ileri sürülen K.G., koltuk değnekleriyle yürüyerek polis otobüsüne bindirildi. K.G.'nin operasyondan iki gün önce tabancayla ayağından vurulduğu öğrenildi.

ERZURUM'DA UYUŞTURUCU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
ERZURUM'DA UYUŞTURUCU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
ERZURUM'DA UYUŞTURUCU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 21:53:05
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 10:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?