6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Uzmanlardan sıcak uyarısı

Sıcak hava tüm yurtta etkisini sürdürürken, uzmanlar sağlık konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Sıcaklardan çocukların daha çabuk etkilendiğini belirten uzmanlar, sıcak havalarda çocukların sıvı alımlarının artırılmasını istediler.

Türkiye Hastanesi'nin aylık yayın organı Reçete'de yaz sıcaklarıyla ilgili uyarılar yapan Uzman Dr. Şükrü Cido, sıcaklarda çocukların vücutlarında su kaybının yetişkinlere göre daha hızlı olduğunu bildirdi. Çocukların yetişkinlere göre sıcaklardan daha çabuk etkilendiğini ifade eden Uzman Dr. Şükrü Cido, çocukları sıcaktan korumak için şu tedbirlerin alınmasını tavsiye etti:

"Çocukların rahat, geniş, hafif ve açık renkli giysiler giymesine özen gösterin.
Çocuğunuza mutlaka bandana gibi bir başlık giydirin, böylece çocuğunuzun başını güneş ışınlarının direkt etkisinden korumuş olursunuz.

Çocukların sıvı alımlarının artırılmasına önem verin. Onlara içecek vererek vücutlarının susuz kalmamasına özen gösterin.

Açık havada oynanacak oyunların zamanlarını saat 11.00'den önce ve 14.00'den sonra olmak üzere düzenleyin.

Çocukların bulundukları ortamlarda eğer klima ya da fan gibi araçlar çok fazla çalıştırılıyorsa derecelerin iyi ayarlanmış olmasına özen gösterin. Çok düşük derecelere ayarlanmış klimalar çocuğu sıcak havaların zararlı etkisinden korumak yerine onun hasta olmasına neden olabilir.

Çocukların sıcak havalarda çok soğuk yiyecekler yemelerini ya da içecekler içmelerini engelleyin. Dondurmanın külahta azar azar yenmesi ve arkasından bir bardak su içilmesi durumunda hiçbir zararı yoktur.

Çocuklarınıza sık sık duş aldırın. Böylece terlemenin yol açabileceği pişik ve çeşitli kızarıklıkların önüne geçmiş olursunuz.

Çocuklarınızın ense bölümünde sık sık terleme ve buna bağlı döküntü oluyorsa saçlarını kestirebilirsiniz."

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 11:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?