6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Vahdettin Yaylalı'dan bayram mesajı

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, bayramların sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik duygularının yüceldiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın canlandığı, birlik ve beraberliği pekiştiren müstesna zamanlardan olduğunu söyledi. 

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Yaylalı, “Toplumsal dayanışmayı pekiştiren değerlerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramını daha milletçe birlik, beraberlik ve huzur içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. 

Başkan Yaylalı mesajında şunları söyledi: "Bir Kurban Bayramı'nı daha idrak etmekte ve bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlarda eş-dost ve akraba ziyaretleri gerçekleştirip, büyüklerimizi ve kimsesiz yaşlılarımızı yalnız bırakmamalıyız. Bu müstesna günlerde, yetimlere, mahzun ve buruk gönülleri tamir edip; fakir-fukarayı gözeterek, muhtaçlara yardım elini uzatmalıyız. Çocukları sevindirip, dargınlıkları, kırgınlıkları gidermeliyiz. Bu günleri fırsat bilerek hoşgörü ve uzlaşmayı bir yaşam biçimi olarak benimsemeli, birbirimize her zaman sevgi ve saygıyla yaklaşabilme olgunluğunu gösterebilmeliyiz. İnsan olmanın erdemini en sade ve en yüce duygular ile yaşadığımız bayramlarımız toplumsal yaşantımızda vazgeçilmez önem taşır. Millet olmayı, kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı, aynı ruh ve gönül ikliminde yaşamanın anlamını ve zenginliğini hepimiz en çok bayram günlerinde hissederiz. Yardımlaşma ve dayanışmanın önem kazandığı bayramların birlik, beraberlik ve birleştirici özelliklerini vurgulamak suretiyle, değerli hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin kurban bayramını kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?