4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vahşetin zanlıları yakalandı

PASİNLER'DE ÖĞRETMEN SALDIRISININ ZANLILARI YAKALANDI

Erzurum'un Pasinler ilçesinde geçtiğimiz 6 Nisan'da okuldan evine giden Türkçe öğretmeni A.K'ye saldıran K.N. (24) ve Ü.A. (24), çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkemece tutuklanarak, Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Yaklaşık bir aydır kent gündemini meşgul eden olayla igili açıklama yapan Vali Sebahattin Öztürk, son iki yılda bayanlara karşı gerçekleştirilen 4 saldırının benzer olmasının saldırganların yakalanmasını kolaylaştırdığını söyledi.

Pasinler'de geçtiğimiz 6 Nisan'da Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni A. K, okuldan evine giderken iki saldırgan tarafından tecavüz amacıyla kaçırılmış, direnince de bıçaklanıp başına taşla vurulduktan sonra, öldü diye bırakıldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde beyin ameliyatı olan A. K, geçtiğimiz 14 Nisan'da taburcu edildi.

A.K'nin saldırganlardan kopardığı saç telleri ile olay yerinden bulunan kan örnekleri İstanbul Kriminal Laboratuarına gönderilirken, olay sonrası Emniyet Müdürlüğü'nce oluşturulan özel ekip, A.K'nin verdiği eşgal üzerine çizilen robot resme benzeyenler üzerinde çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında Pasinler'de 280 kişiyi ayrıntılı olarak inceleyip 300 kişinin de bilgisine başvuran özel ekip, son iki yılda gerçekleştirilen üç saldırıyla, öğretmen A.K'ye yönelik saldırının aynı şekilde yapıldığını tespit etti. 

Olayların oluş şekli, metodu, yöntemi ve zamanını inceleyen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğretmen A.K ile diğer üç olayda da tek başına yürümekte olan bayanların hedef seçildiği, mağdurelerin metruk binalara çekilmeye çalışıldığı, olaylarda bıçak ve yaralamak için sert cisim kullanıldığı belirlendi. Dört mağdurenin verdiği bilgilerden yola çıkan özel ekibin geçtiğimiz Salı günü gözaltına aldığı K.N'nin geçtiğimiz Ocak ayında okuldan evine giden G.D'ye saldırdığı ve yaraladığı tespit edildi.

Yaklaşık dört ay önceki olayın K.N. tarafından yapıldığının ortaya çıkması üzerine polisin zanlıdan alındığı kan numunesinin, yapılan inceleme sonucu öğretmen A.K ile olay yerinden alınan DNA ile uyumlu çıktığını belirten Vali Sebahattin Öztürk, dün gece yapılan operasyonla zanlı K.N. ile Ü.A'nin evlerinde gözaltına alındığını söyledi. Vali Öztürk, Şüpheliler K.N. ile Ü.A'nın sorgularında olayı itiraf ederek, nasıl gerçekleştirdiklerini ayrıntılı olarak anlattıklarını kaydetti. Vali Öztürk, polisteki

sorgularının ardından şüphelilerin çıkarıldıkları Pasinler Nöbetçi Mahkemesi'nce 'Hayati tehlike arz edecek şekilde kasten yaralama, yağma ve cinsel saldırı' suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildiğini dile getirdi.

PASİNLER'DE ÖĞRETMEN SALDIRISININ ZANLILARI YAKALANDI
PASİNLER'DE ÖĞRETMEN SALDIRISININ ZANLILARI YAKALANDI
PASİNLER'DE ÖĞRETMEN SALDIRISININ ZANLILARI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 13:50:00
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 19:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?