4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vali Bulut Kaymakamlarla toplandı

Erzurum Valisi Sami Bulut, kaymakamlarla biraraya geldi. İlk olarak Erzurum’da İl Tarım Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi toplantısına başkanlık eden Vali Bulut, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü toplantılarına da katılarak Kurum Müdürlerinin çeşitli konularda ilçe kaymakamlarını bilgilendirmelerini sağladı.


Vali Sami Bulut’un başkanlığında, Vali Yardımcısı Gürkan Polat ve İlçe Kaymakamlarının katılımıyla gerçekleştirilen Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi toplantısında Proje Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz tarafından bir sunum yapıldı.
Prof. Dr. Yavuz sunumunda önümüzdeki dönemde proje kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitim programları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.


Proje ile ilgili problemlerin de tartışıldığı toplantıda Kaymakamlardan, çiftçilerin, eğitim programları çerçevesinde ilçe merkezine getirilmeleri konusunda destek vermeleri istendi. Önümüzdeki dönemde daha çok zaman, emek ve gayrete ihtiyaç duyulacağını belirten Prof. Dr. Yavuz “Yapılan proje çalışmalarıyla, suni tohumlamanın ilimizde yaygınlaşmasında ve çiftçilerin hayvancılığı daha bilinçli yapmasında önemli mesafeler alınmıştır. Hatta bu faaliyetler Erzurum’da daha modern bir hayvancılığı da tetiklemiştir. Ancak yapılacak daha çok iş vardır.

Önümüzdeki dönemde eğitim faaliyetlerinin aksatılmadan devam etmesi gerekmektedir. Bunun için daha planlı ve çok çalışmamız gerekmektedir” dedi.
Prof. Dr. Yavuz, Projenin 2009 eğitim faaliyetleri çerçevesinde çiftçi eğitimlerinin ağırlıklı olarak devam edeceğini, Bu kapsamda Şubat, Mart ve Nisan aylarında, her hafta iki ilçeden 25’er kişi olmak üzere 10 haftada toplam 500 çiftçiye eğitim verileceğini de ifade etti.


Toplantının diğer bölümünde ise eğitim konusu ele alındı. Vali Yardımcısı Mehmet Gök ve İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye’nin de hazır bulunduğu toplantıda okullaşma oranının arttırılmasına yönelik kayıtsız öğrencilerin kayıtlarının sağlanması ve dönem sonu itibariyle ilçelerdeki başarı durumu değerlendirildi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sunumunun ardında toplantıya katılan Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur her köye yapılması düşünülen orman projesi hakkında bilgiler verdi. Orman Bölge Müdürü Temur, kurulacak orman bölgeleri için kaymakamlardan hazine arazisi temin edilmesi konusunda destek vermelerini istedi. Bölge Müdürü Temur 2008 yılında, Hınıs, Aşkale, Horasan, Tortum, İspir, Uzundere, Oltu, Olur ve Şenkaya’da 4 bin 93 Hektar alanda toplam 3 milyon 722 bin 250 adet fidan dikildiğini de sözlerine ekledi.


Toplantının son bölümünde sunumların ardından söz alan İşkur İl Müdürü Ahmet Ötügen ise işgücü yetiştirme kursları açtıklarını ve bu kursların çok önemli olduğunu söyledi. Ötügen: “Daha önce ilçelerimizde meslek edindirme kursları açmıştık. Önümüzdeki dönemde de açacağız. Hangi meslekte ihtiyaç duyuluyorsa o alanda kurslar düzenliyoruz. Kurs süresince kursiyerler hem sigortalı oluyorlar, hem de kendilerine günlük 15 TL harçlık ödeniyor. Bu konuda kaymakamlarımızdan gelecek kurs taleplerini de değerlendireceğiz” dedi.


Toplantının sonunda konuşan Vali Sami Bulut, Kaymakamların toplantılarda ele alınan konular üzerinde çalışmalarını istedi. Vali Bulut, “Söz konusu projelerin ilçelerde uygulanabilmesi için Kaymakamlarımızın destek vermelerinin gerekir” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 13:06:11
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 13:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?