4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vali Bulut'tan veda mesajı

VALİ BULUT'TAN VEDA MESAJI

İçişleri Bakanlığı'nca merkeze alınan Erzurum Valisi Sami Bulut, bir veda mesajı yayımladı. Bulut, "Tamamen uydurma bir duyum, iftira boyutuna çekilerek, şahsım ve valilik makamını yıpratmaya yönelik yayınlar yapılmıştır" dedi.

İl Genel Meclisi başkanı Selcen Karagöl ile uygunsuz yakalandığı iddia edilen Vali Bulut, yayınladığı mesajında hakkındaki iddiaların gerçek dışı ve iftira olduğunu savunarak, "Planlı ve iftira dolu haberlerin yayınlanmasının ardından devleti temsil eden bir makamda bulunmam ve Erzurum halkına duyduğum saygı nedeniyle, valilik makamının da daha fazla yıpratılmamasını amaçlayarak, kendi isteğimle merkeze alınmayı talep ettim" dedi.

21 Mayıs 2008 tarihinden bu yana Erzurum'da görev yaptığını belirten Vali Bulut, 4 Ekim 2009 tarihli kararname ile merkez valiliği görevine atandığını belirterek, "Erzurum'da görev yaptığım süre içerisinde Erzurumlulardan gördüğüm yakın ilgi ve alakayı bütün hayatım boyunca unutmayacağımı belirtmek isterim" dedi. Vali Bulut, veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyunun ve siz değerli hemşehrilerimin de yakından takip ettiği üzere, bir kısım basın yayın organlarında şahsımla ilgili, iftiradan ibaret, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan haber ve yorumlar yapılmıştır. Basın ahlak ve ilkelerinden hiç nasibini almamış kişilerce, tamamen uydurma bir duyum iftira boyutuna çekilerek, şahsım ve valilik makamını yıpratmaya yönelik yayınlar yapılmıştır. Bu planlı ve iftira dolu haberlerin yayınlanmasının ardından devleti temsil eden bir makamda bulunmam ve Erzurum halkına duyduğum saygı nedeniyle, valilik makamının da daha fazla yıpratılmamasını amaçlayarak, kendi isteğimle merkeze alınmayı talep ettim. Ayrıca bu çirkin iftiradan ibaret isnatların ortaya çıkarılması amacıyla da, İçişleri Bakanlığı'ndan olayı araştırmak üzere müfettiş incelemesi talep ettim. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nun araştırma çalışması devam etmektedir. Hakkımda ortaya atılan yalan ve iftiraların en kısa sürede ve en ince detayına kadar ortaya çıkacağına en kalbi duygularımla inanıyorum.

Bu konuda gerekli hukuki takipleri de başlatmış bulunmaktayım. Gerçekler ortaya çıkıncaya kadar hukuki mücadelemin devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Adalet er geç tecelli edecektir. Görev yaptığım süre içerisinde hukuktan ve adaletten taviz vermemeye çalıştım. Devletin imkanlarını hiç kimsenin şahsi çıkarları için kullandırmamaya gayret ettim. Bundan sonraki yaşamımda da aynı hassasiyeti koruyacağım. Merkeze alınma talebimin uygun görülmesi üzerine atamamın yapıldığı yeni görevime başlamak üzere, bugün itibariyle Erzurum Valiliği'nden ilişiğimi kesmiş bulunmaktayım. Bu vesileyle siz değerli hemşerilerimden haklarınızı bana helal etmenizi istiyorum. Ben de, burada görev yaptığım süre içerisinde doğan tüm hak ve hukukumu bütün Erzurumlu vatandaşlarıma helal ettiğimi belirtmek istiyorum.El ve gönül birliği ile siz değerli vatandaşlarımızın daha müreffeh, huzurlu ve güvenli yaşamı için Erzurum'a bazı hizmetler kazandırmaya çalıştık. Bu hizmetlerin bundan sonra da devam edeceğinden kuşkum yoktur. Hizmet noktasında benimle birlikte görev yapan tüm kamu çalışanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyor, siz değerli hemşehrilerimin görev sürem içerisinde şahsıma göstermiş olduğu yakınlığa ve alakaya gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

VALİ BULUT'TAN VEDA MESAJI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 19:27:03
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 19:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?