8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Vali Güvenç'in ilçe gezisi

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Tortum ve Uzundere ilçelerinde belde ve köyleri kapsayan bir günlük gezi ve incelemelerde bulundu. 

Vali Celalettin Güvenç'e Uzundere Kaymakamı ve Tortum Kaymakam Vekili İsmail Bayata ile daire müdürleri eşlik etti. Tuzla mevkiinde bulunan tuz üretim tesislerini ve arıcılık çiftliklerini gezen Vali Güvenç, Erzurum Arıcılar Birliği Başkanı Yasin Şorsu'ya ait arı çiftlikte incelemede bulundu. Tuz işletmesi sahibi İbrahim Tosun ile bir süre sohbet eden Vali Güvenç, daha sonra Tortum girişindeki dere ıslah çalışmalarını inceledi ve DSİ 8. Bölge Müdürü Hacı Haksal'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Buradan Tortumkale Köyü'ne geçen Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler buradaki asfaltlama çalışmalarını inceledi. 

Daha sonra sırasıyla Alapınar, Yukarı Meydanlar, Aşağı Meydanlar köyleri, Pehlivanlı Beldesi ve Uzundere İlçesi'ne giden Vali Güvenç, 2300 metre rakımda bulunan Yukarı Meydanlar Köyü'nde ahırları denetledi ve köyün gençleriyle hayvancılık üzerine sohbet etti. Vali Güvenç gençlere Çiftçi El Kitabı dağıttı. Aşağı Meydanlar Köyü'nde ise geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve köyü ciddi şekilde tehdit eden heyelan alanını inceleyen Vali Güvenç, Uzundere İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından 2500 metre rakımda yapılan ilçeye su getirme çalışmalarını da bir süre takip etti. Uzundere-Tortum karayolu üzerinde bulunan Asalettin Koç'a ait besi çiftliğini de gezen Vali Güvenç, Derekapı Köyü'nde de vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Burada vatandaşlara hitaben konuşan Vali Celalettin Güvenç, Türkiye'nin ve Erzurum'un sorunlarının çok olduğunu belirterek, "Elimizden geldiği kadarıyla köylerimize yetişmeye çalışıyoruz. KÖYDES projesi kapsamında bu sene köylerimize 45 trilyon kaynak aktarıldı. Ancak eksiğimiz çok, üstesinden gelmeye çalışıyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 23:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?