4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vali Öztürk kayak kampında

VALİ ÖZTÜRK, KAYAKLI ATLAMA ANTRENMANLARINI İZLEDİ

Kayak Federasyonu Faaliyet Programında yer alan 17 Yaş Altı Kayakla Atlama Kampı Erzurum’da tüm hızıyla sürüyor. Dün sporcuların atlayışını izleyen Vali Öztürk, “Avrupa’da bile benzeri olmayan tesislerimizde sporcu yetiştireceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Türk Telekom Atlama Kuleleri'nde Kayakla Atlama kampı sürüyor. 5 Haziran'da bitecek olan kamp öncesinde sporcular son deneme atlayışlarını dün yaptı. Başantenör Vosja Bajch, Yüksel Özkavcı, Bine Norcic (Rocco) Jure Radeleh (Micca) nezaretinde bugüne kadar çalışan kayakçılar, dün Yardımcı Antrenör Jure Radaleh yönetiminde son antrenman atlayışlarını sergiledi. Vali Sebahattin Öztürk, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik,İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın da izlediği atlayışları, çok sayıda sporcu velisi de izledi. Ocak ayında yapılan test atlayışlarında sakatlanan Samet Karta’nın da atlayış yaptığı dünkü idmanda sporcuların başarılı olması Vali Sebahattin Öztürk’ü de oldukça mutlu etti.

ÇİNTİMAR TESİSLERİMİZDE ÇALIŞMALAR TAMGAZ

Dün gerçekleştirilen Kayakla Atlama antrenman atlayışlarını izleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Kayak Federasyonumuz tarafından düzenlenen kampta 30 dolayında minik cve yıldız kayakçı atlama eğitimi ve antrenman atlayışı yaptı. Çalışmalar 25, 40 ve 60’lık rampalarda yapıldı. Kayakla atlamada ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil eden sporcularımızın yanı sıra gelecek vaat eden kayakçılarımız 10 Haziran’dan sonra yurt dışı kamplarına gidecekler” dedi.

Çintimar, 2011 kapsamında yapılan buz ve tesislerinin faal ve tam kapasite ile çalıştığının altını çizerek, yaz aylarına girmemize rağmen, buz salonlarında ve curling arenada çalışmaların son sürat devam ettiğini söyledi. Çintimar, Buz Pateni halk seanslarına da vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Avrupa’da eşine ender rastlanan spor tesislerine sahip olduklarını belirten Vali Sebahattin Öztürk, “Bu tesislerde sporcu yetiştireceğiz. İşte bu minik ve yıldız çocuklarımız yarının birer şampiyon kayakçıları olarak yetişecekler. İnanıyorum ki Erzurum gelecekte dünyanın en başarılı kayakla atlama sporcularına sahip olacak” dedi.

VALİ ÖZTÜRK, KAYAKLI ATLAMA ANTRENMANLARINI İZLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 15:35:01
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 15:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?