4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vali Öztürk küplere bindi!

ERZURUM VALİSİ'NİN ÇOCUK TEPKİSİ

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, incelemelerde bulunmak için gittiği Tekman ilçesinde ailelerin ortalama 9-10 çocuk sahibi olduğunu öğrencince sinirlendi.

 Kaymakamın makam odasında sorunlarını anlatmak için toplanan muhtarlara konuşan Vali Öztürk, "Yazıktır bu çocuklara. Bir yorganın altına 5 çocuk sığdırıyorsunuz. Köy yerinde 3-4 çocuk neyinize yetmiyor? Bu, hayat mı Allah aşkına? Hanımlarınızın ve sizin hayatınız hayat değil" dedi.

Beraberinde İl Genel Serketeri Selami Altınok, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan olduğu halde kara yolu ile 143 kilometre uzaklıktaki Tekman ilçesine giden Vali Sebahattin Öztürk, Kaymakam Cahit Karatepe tarafından karşılandı. ilköğretim okulu öğrencilerinin çiçek verdiği Vali Öztürk'e, Kaymakam Karatepe brifing verdi. Eğitim sorunları görüşülürken Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Tekman'da her ailenin ortalama 9 çocuğu bulunduğunu, bunun da Türkiye rekoru olduğunu belirtti.

Bunun üzerine Vali Öztürk, toplantıyı izlemek için makamda bulunan köy ve muhtarlarına hitaben şunları söyledi: "Çok çocuk yapıyor olmanız bizi rahatsız ediyor değil. Ne o çocuğun tahsili, ne eğitimi, ne sağlığı, ne de beslenmesiyle meşgul olabiliyorsunuz. Ayrıca üst başıyla yeterince ilgilenemiyorsunuz. Yarın öbür gün potansiyel olarak hiçbir işten anlamayan hiçbir işe eli yetmeyen insan yetiştiriyorsunuz. Çok önemli bir durum. Yazıktır o çocuklara. Bir yorganın altına 5 tane çocuk sığdırıyorsunuz. Bu,

hayat mı Allah aşkına? Hanımlarınızın ve sizin hayatınız hayat değil. Bu kadar cefaya niye göz göre katlanıyorsunuz? Köy yerinde 3-4 çocuk neyinize yetmiyor? Benim 2 çocuğum var, zaman zaman zorlandığım oluyor. Sizin ne kadar çok varlığınız, ne kadar çok gücünüz var ki bunu göze alabiliyorsunuz. Ben ona hayret ediyorum. 5 kardeştik. Bakıyorum ne zorluklarla büyüdük, yetiştirildik. Bize de zorluk, anne ve babaya da zorluk. Her sene hanım hamile. Bu, iş değil ki. Mutlaka bunu durdurmak lazım. Durdurmaktan

kastım şu: 3-4 çocuk yapın. Ama 7, 8, 9 ne bu ya? Dünyada çocuk yapmaktan kolay bir şey yok. Bu, maharet, marifet değil."

Vali Sebahattin Öztürk, köylerde yaşayan ailelerin çocuklarını ilçe merkezindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) göndermeleri konusunda muhtarlardan yardım isteyerek "Tekman YİBO'da 600 öğrenci kapasiteli okulun yarısı boş duruyor. Vatandaşlarımız yatılı bölge okullarını tercih etmeli. Birleştirilmiş sınıflardaki eğitim kaliteli değil. 5-10 okul kapatsak, o çocuklar buraya gelse, sıcak yatak, sıcak yemek ve iyi bir eğitim alsalar kötü mü olur?" diye konuştu.

ERZURUM VALİSİ'NİN ÇOCUK TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 16:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?