7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Vali Öztürk’ten yeni yıl mesajı

VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, yayınladığı yeni yıl mesajında 2010 yılı yatırımlarını değerlendirdi, 2011 yılı ile ilgili olarak kamu yatırımlarının hedeflerini anlattı.

Acılarıyla tatlılarıyla bir yılı daha geride bırakarak, büyük coşku ve yeni umutlarla yeni bir yıla girmeye hazırlandığımızı ifade eden Vali Öztürk, “En büyük dileğim, 2010 yılında yaşanan olumsuzlukların yeni yılda yaşanmaması, dünyada, ülkemizde ve ilimizde barış ve hoşgörünün hakim olmasıdır” dedi.

Ülkemizin güzel, şirin ve gelişme potansiyeli yüksek, doğu ile batı kültürünün yoğrulduğu ve medeniyetlerin birleştiği bir şehirde yaşadığımızı dile getiren Erzurum Valisi Öztürk, “Gelecek kuşaklara; dünyaya açık, çağı yakalamış, her alandaki kalkınmasını tamamlamış, temiz ve daha yaşanabilir bir Erzurum bırakmak hepimizin hedefidir. Son yıllarda ilimizde yaşanan olumlu gelişmeler, yeni yılda, mutlu ve aydınlık bir Erzurum hedefine ulaşma noktasında daha umutlu olmamızı sağlamaktadır. Bugün bulunduğumuz tarihi dönemeçte, Türk Milleti ve Erzurum halkı olarak bizlere düşen, iç barışı, birlik ve beraberliğimizi korumak ve ülkemize en iyi şekilde sahip çıkmaktır” diye konuştu.

“2011 yılı ilimiz için çok büyük bir anlam ifade etmektedir. Bu sene ayrıcalıklı bir yıl olacaktır. 2007 yılına kadar hayalini kurduğumuz, son 4 yıldır ise çalışmalarını yürüttüğümüz 25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları 27 Ocak – 06 Şubat tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilecektir” diyen Vali Öztürk, “ Son 4 yılda bu alanda yapılan çalışmalar, insanımızın potansiyelini, iş hayatındaki başarısını ve imkan verildiğinde neleri başarabileceğini ortaya koymaktadır. Yeni umutlarla gireceğimiz 2011 yılında yapacağımız organizasyonlar ile Erzurum’u hayalimizdeki parlak günlerine hep birlikte hazırlayacağız. Azim, gayret ve hizmet aşkıyla ortaya konulan emeğin, olağanüstü sonuçlarını 2011 yılından sonra göreceğiz. İlimizi 2011’e hazırlarken, diğer alanlardaki çalışmalarımızı da aksatmadan devam ettirmekteyiz. Önümüzdeki 2011 yılında ve daha sonraki yıllarda da İlimizin tarım ve özellikle hayvancılık potansiyelini göz önüne alarak başlattığımız projelerimizi devam ettireceğiz. İlçelerimizin ve köylerimizin yaşam kalitelerini arttırmak için çaba gösterecek, insanımızı kendi memleketinde ikamet ettirebilmek için gayret sarf edeceğiz. Daha önce bu alanda KÖYDES kapsamında ve Özel İdare marifetiyle yapılan çalışmalar takdire şayandır. Çalışmalarımızı hangi alana yoğunlaştırırsak yoğunlaştıralım işimize hizmet aşkıyla sarılacağız.

2010 yılında ve öncesinde yapılan çalışmalar, yapılacak olanlara da ışık tutacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Öztürk, 2010 yılında, 2011 UNIVERSIADE’ ye ilave olarak, yatırımcı kuruluşlar eliyle, Erzurum’da yapılan çalışmaları ise şöyle özetledi;

KÖY YOLLARI MODERNİZE EDİLİYOR

2010 yılında KÖYDES çalışmalarına önceki yıllarda olduğu gibi devam edilmiştir. Bu yıl içerisinde KÖYDES kapsamında 36 milyon TL ödenek gelmiştir. 2010 sonu itibariyle 966 köyümüzün 961’inde şebekeli içme suyu mevcut olup, şebekeli içme suyu olmayan köy sayımız 5 olacaktır. Kalan bu 5 köyümüzün içme suyu şebekesi kaynak yetersizliği ve ihtilaflı olması sebepleriyle yapılamamaktadır. Bu sorunların çözümü için çaba sarf edilmektedir. Ayrıca 2010 yılında 17 köye kanalizasyon yapılmıştır. Yine 136,6 km köy yolu asfalta kavuşturulmuş, 493 km stabilize köy yolu yapılmış ve 5 adet de köprü inşa edilmiştir.

86 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILDI

2010 yılında 86 km bölünmüş yol tamamlanmıştır. Böylece İlimizdeki bölünmüş yol uzunluğu 472 km olmuştur. 41 km’lik yolda bölünmüş yol çalışmaları devam etmektedir. 2011 ve sonraki yıllar hedefimiz 181 km’dir.

BARAJ İNŞAATLARINDA SONA GELİNDİ

Yapımına 1998 yılında başlanan Pazaryolu Baraj İnşaatına 2010 yılında 5 milyon TL ödenek ayrılmış ve çalışmalar devam etmektedir. 2011 yılında Barajın bitmesi hedeflenmektedir. Akabinde 6 bin 560 dekar alanı sulayacak olan Pazaryolu Sulaması işinin ihalesi 2011 yatırım programına teklif edilmiştir. Daphan Ovası Sulaması 2. kısım İnşaatına 2010 yılında da devam edilmiştir ve 2012 yılında tamamlanacaktır. Böylece 120 bin 390 dekar alan sulamaya açılmış olacaktır.

120 bin 380 dekar araziyi sulayacak olan Sakalıkesik Ovası Sulaması işi ihale edilmiş olup, önümüzdeki yıl inşaatına başlanacaktır. Ayrıca 2010 yılında 13 adet taşkın koruma işi tamamlanmıştır.

EĞİTİM YATIRIMLARI SÜRÜYOR

2010 yılında, Tortum’da 750 öğrencilik, Olur’da 480 öğrencilik ve Aşkale’de 480 öğrencilik YİBO yapımına başlanmıştır ve 2012 yılında tamamlanacaktır. 2010 yılında Milli Piyango Lisesi bitirilmiştir. Bin 450’si kız olmak üzere ikibin öğrencilik öğrenci pansiyonu yatırımlarının bu yılın sonunda yüzde 80’ i tamamlanmıştır. Kalan kısım ise 2011 yılında tamamlanacaktır. 24 derslikli Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi, 10 derslikli Bağbaşı İ.Ö.O. ve 10 derslikli Hınıs Afetevler ilköğretim okulu bitirilmiştir.

ERZURUM SAĞLIK MERKEZİ

Horasan 100 yataklı devlet hastanesi ve Hınıs 50 yataklı devlet hastanesi, İspir toplum sağlığı merkezi ve aile sağlığı merkezi ile Tortum-Şenyurt aile sağlığı merkezi geçici kabul aşamasına gelmiştir. 2009 yılı yatırım programımızdaki Karaçoban, Karayazı ve Çat devlet hastanesi lojmanları tamamlanmış olup geçici kabulleri yapılmıştır. Aziziye Dadaşkent’te yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi için kamulaştırma yapılarak proje hazırlık aşamasına getirilmiştir.

Yapımına başlanan Tortum-Serdarlı Aile Sağlığı Merkezi, Hınıs Devlet Hastanesi Lojmanları ve Yakutiye ilçesi Gazi Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatları devam etmektedir. Bunun yanında Veyisefendi Aile Sağlığı Merkezi ise ihale edilerek yer teslimi yapılmıştır.

VAKIF ESERLERİNİN RESTORE ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

2009 yılında Cumhuriyet Caddesinde başlatılan Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşaatı işine 2010 yılında başlanmış olup, 2012 yılında bitirilecektir. Çifte Minareli Medrese’nin restorasyonu için yaklaşık maliyet çalışmaları tamamlanmış ve 2011 yılının başında ihale edilecektir. 2010 yılında Alipaşa Camii ve Şenkaya Bardız Camii restorasyonuna başlanmış ve yüzde 50’si tamamlanmıştır. Bu çalışmalar da 2011 yılında bitecektir.

SODES VE KUDAKA PROJELERİ UMUT OLDU

Erzurum İlinden SODES Kapsamında 57 proje Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kabul edilmiştir. Projelerin toplam bütçesi 8 milyon 024 bin TL’dir.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı projelerinde ise 2010 yılında 40 proje kabul edilmiştir. Bu projelerin toplam tutarı ise 13 milyon 204 bin TL olup, bu tutarın 6 milyon 987 bin lirası ise hibe olarak verilecektir.

HİZMET SÜRECEK

Vale Öztürk son olarak, “Şahsım ve vatandaş memnuniyetini kendine şiar edinmiş olan kamu kurum ve kuruluşlarındaki mesai arkadaşlarım ile bu güne kadar olduğu gibi azimle ve heyecanla hizmete devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bize vereceği destek ve güç ile başarılı bir çalışma dönemi geçireceğimizi umuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; İl ve İlçelerimizde fedakârca görev yapan tüm kamu görevlilerinin ve Erzurumlu hemşehrilerimin 2011 yılını kutluyor, yeni yılın tüm insanlığa başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
VALİ ÖZTÜRK’DEN YENİ YIL MESAJI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 12:08:04
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 12:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?