4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vali sağduyu çağrısı yaptı

Erzurum Valisi Sami Bulut, Horasan ilçesinde yerel seçimler nedeniyle çıkan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı olaylar üzerine vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

Olayların meydana geldiği ilçede incelemelerde bulunan Vali Bulut, olayın amca oğulları arasındaki seçim çekişmesinden kaynaklandığını bildirdi.

Horasan ilçe merkezinde 5 kişinin ölümü, 7 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmanın ardından bölgeye giden Vali Sami Bulut, Kaymakam ve emniyet yetkililerinden bilgi aldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Bulut, "Horasan ilçemizin Aliçeyrek köyündeki muhtarlık seçiminin sonuçları neticesinde bizleri üzen bu hadise cereyan etmiştir. Seçimler köyde olmasına rağmen kaybeden adayın yakınları kazanan adayın ve yakınlarının bulunduğu işyerlerine saldırı düzenlemişler.
Karşılıklı çıkan çatışma sonucunda 2 vatandaşımız olay yerinde vefat etmiştir. 3 vatandaşımız da maalesef tüm müdahalelere rağmen kaldırıldıkları Erzurum'daki hastanelerde hayatlarını kaybettiler. 7 yaralımız var. Şu anda ilçe merkezinde durum normal, köyde ise gerekli güvenlik tedbirleri alınmış durumda" dedi.

SEÇİMDE ERZURUM GENELİNDE 6 KİŞİ ÖLDÜ

29 Mart 2009 Pazar günü yapılan seçimler sonunda Karaçoban ilçesinde 1, Horasan'da da 5 olmak üzere 6 kişinin çatışma ve kavgalar sonucu hayatını kaybettiğini belirten Vali Bulut, halka sağduyu çağrısı yaptı. Vali Bulut, şunları söyledi:
"Dün Karaçoban, bugün de Horasan'da seçim sonuçları nedeniyle yaşanan silahlı çatışmalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Halkımıza bunun bir seçim olduğunu ve kazananın kaybedenin olacağını bilmeleri gerektiğini hatırlatıp, sağduyulu olmaya davet ediyorum."
Bu arada pompalı tüfek ve tabancaların kullanıldığı öğrenilen silahlı çatışma sonunda güvenlik güçlerince 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Jandarma ekiplerinin Aliçeyrek köyünde güvenlik tedbirlerini artırdığı bildirildi.

AMCA OĞULLARI YARIŞTI

Bu arada 5 kişinin ölümü 7 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın sebebinin 29 Mart 2009 Pazar günü yapılan muhtarlık seçimi olduğu bildirildi. Pazar günü yapılan seçimlerde eski muhtar İsmail Yerdelen kaybederken, muhtarlığı amcasının oğlu Mücahit Yerdelen kazanmıştı. Seçimler sonucu Horasan ilçesinde bu sabah yaşanan silahlı kavgada; Şirin Yerdelen(40) ve Hacı Yerdelen(53) Nevzat Yerdelen(27) Korkmaz Yerdelen ve tesadüfen olay yerinden geçen Nihat Pak hayatını kaybetmiş, 7 kişi de
yaralanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 18:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?