6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Vali Sami Bulut'tan Bayram mesajı

Erzurum Valisi Sami Bulut, yayınladığı mesaj ile Erzurumluların Ramazan Bayramını kutladı. 

İlk defa Erzurum’da Ramazan ayını geçirmenin hazzını yaşadığını söyleyen Vali Bulut, “Bu kutsal ayın gerçekten Erzurum’da bir başka anlam taşıdığına ve dolu dolu yaşandığına şahit oldum. Bu mübarek ayın gönüllere bahşetmiş olduğu tüm manevi güzellikler, bu şehirde daha da belirginleşiyor ve insanımızın, muhtaç vatandaşlarımıza fedakarca yapmış olduğu yardımlarla da taçlandırılıyor” dedi. 

Bayramların, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günler olduğuna dikkat çeken Vali Bulut, “Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği müstesna zamanlardır. Ramazan ayı süresince ekonomik durumları iyi olan vatandaşlarımız adeta bir hayır yarışına girmiş ve muhtaçlarımıza, dadaşa yakışır bir mertlik ve olgunlukla yardımlarını yapmışlardır. Bundan dolayı özel ve kurumsal yardım yapmış bulunan herkese teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu. 

300 AİLEYE SICAK YEMEK 

Vali Sami Bulut, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yıl boyunca yapılan yardımların yanı sıra, Ramazan ayı içerisinde muhtelif mahallelerde her gün 300 kişiye sıcak yemek verildiğini bildirdi.
Merkez ve bağlı köylerde ihtiyaç sahibi ailelere gıda harcamalarında kullanmaları amacıyla 50’şer YTL nakit para yardımı, yine ihtiyaç sahibi 6 bin ilköğretim okulu öğrencisine 50’şer YTL, 2 bin ortaöğretim öğrencisine ise 75’er YTL nakit eğitim yardımı yapıldığını anlatan Vali Bulut, bu tür yardımların bayram sonrasında da devam ettirileceğini kaydetti. 

“Erzurum’a hizmet etmeyi bir şeref telakki ediyorum. Bu kalbi hissiyatımdan hareketle, Erzurum’a yapılan her hizmet, kadirşinas Erzurumlunun takdir ve taltiflerine mazhar olmaktadır” diyen vali Sami Bulut, daha sonra şunları kaydetti; “Erzurum halkının ve ilimizde görev yapan adli, idari ve askeri tüm personelimizin Ramazan Bayramlarını en içten duygularımla kutlar, bayramın özüne ve manasına yakışır bir şekilde idrak edilmesini, dargınlık ve küskünlüklerin yerini barış ve hoşgörüye bırakmasını, bu kutsal bayramın neden olduğu sevgi ve mutluluk esintilerinin tüm vatan sathımıza ve dünyaya dalga dalga yayılmasını, Cenabı Allah’tan temenni eder şükranlarımı sunarım.”

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 13:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?