4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vali yardımcısı göreve başladı

VALİ YARDIMCISI KARATEPE GÖREVE BAŞLADI

Kastamonu Doğanyurt Kaymakamlığından Erzurum Vali Yardımcılığı görevine atanan Ahmet Karatepe göreve başladı.

Daha önce Çorum Dodurga, Kırıkkale Solakyurt ve Çankırı Bayramören ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunan Karatepe, Erzurum’daki görevine bugün başladı. Erzurum’a görev yapacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Karatepe, “Erzurum önemli bir ilimiz. Burada görev yapmak benim için büyük bir şans” dedi.

İLK VALİ YARDIMCILI GÖREVİ

Ahmet Karatepe, 1978 tarihinde, Mersin’in Anamur İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Anamur’da tamamladıktan sonra;1996 yılında, Hacettepe Üniversitesi, İ.İ.B.F., Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. Bölümünden 2000 yılında başarıyla mezun oldu. TRT Kurumu Genel Müdürlüğü’nde (Çocuk ve Gençlik Programları Müdürlüğü-Canlı ve Banttan Yayın Sunumu) ve Rekabet Kurumu Başkanlığı’nda (İktisadi Araştırmalar Dairesi - Eseri: OECD Ülkeleri ile Türkiye Rekabet Kurumlarının Karşılaştırılması) başarılı çalışmalar yaptı.

2003 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı yazılı ve sözlü sınavları kazanıp; Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak atandı. Mülkiye Başmüfettişi Sayın Ali Yüksel refakatinde Trabzon ve Çankırı İllerinde teftiş stajını; Kırıkkale ili Bahşılı İlçesi Kaymakamı Sayın Tahsin Kurtbeyoğlu refakatinde kaymakam refikliği stajını tamamladı. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Kamu Diplomasisi kursunu tamamladı. İçişleri Bakanlığı tarafından, 1 yıl süre ile, Londra-Middlesex Üniversitesi’ne gönderildi. İleri derecede İngilizce bilmektedir. Kırıkkale İli, Sulakyurt ve Çankırı İli, Bayramören İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevi yaptı. Nisan – 2006’da çektiği kur’a ve 07.06.2006 tarih ve 26191 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan müşterek kararname ile Çorum İli Dodurga İlçesine atandı (Köy-Des projeleri haricinde; ilçeye halı saha yapımı, köy içlerine parke taşı döşenmesi, tüm köylere kompozit bankların alınması; Türkiye’de ilk kez, ilçenin bütün köylerine çocuk parkları kurulması Devlet ve vatandaş imkânları ile bitirilen bazı uygulamalarındandır).

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 15:57:00
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 17:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?