4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vali'den Çat'ta inceleme

Erzurum Valisi Sami Bulut Çat İlçesi Çirişli bölgesinde yapılan yol çalışmalarını yerinde inceledi.


Çat-Karlıova arasında bulunan Çirişli Geçidinde Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan yol yapım çalışmalarını inceleyen Vali Sami Bulut, İlçe Kaymakamı Hasan Balcı ve Bölge Müdürü Mahmut Yıldız’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Bulut, burada yaptığı açıklamada, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’nün Erzurum’da geçen yıl yaklaşık 100 Kilometrelik alanda duble yol çalışması yaptığını söyleyen Vali Sami Bulut, devletin son yıllarda gerçekleştirdiği projenin bir parçası olarak Erzurum’da da duble yol çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.


Vali Bulut; “Erzurum, Çat, Karlıova, Bingöl hattında bu sene yaklaşık 60 kilometrelik bir duble yol çalışması olacak. Bu çalışmalar 8 milyon TL’ye mal olacak. Yol yapımı sırasında, altyapı çalışmaları yapacak olan İl Özel İdaresi, Karayolları, TEDAŞ, Telekom gibi kurumlarımızın müdürleriyle birlikte buraya gelerek yerinde incelemelerde bulunduk. Sıkıntılar varsa onları gidermeye yönelik olarak Bölge Müdürlerimizle ve Daire Müdürlerimizde değerlendirme yapacağız. Erzurum, Çat, Bingöl güzergâhında dokuz ayrı yerde dokuz ayrı şantiye kuruldu. Yoğun şekilde çalışmalar devam ediyor. Bu sene bu yolun 30-40 kilometrelik kısmını asfaltı ile birlikte bitirmeyi planlıyoruz. Geriye kalan kısmının da stabilize çalışmalarını bitirmiş olacağız. Şu an içinde bulunduğumuz Çirişli bölgesi kışın tipi ve kar nedeniyle çoğu zaman araçların sıkıntı çektikleri bir bölgeydi. Burada da yol standardı yükselecek” diye konuştu.


Yol üzerindeki köylere de uğrayan Vali Bulut burada İlköğretim öğrencileri ile sohbet ederek onlara çikolata dağıttı.


Vali Bulut’un Çat programına İl özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Erkol, Çat Kaymakamı Hasan Balcı, Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, İl Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan, İl Telekom Müdürü Rıfkı Güraksın ve Çat İlçesinden bürokratlar katıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 20:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?