7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Valilik binası yenilendi

VALİLİK BİNASI YENİLENDİ

Restore çalışmaları için bakıma alınan Erzincan Valiliği Binası’nda yenileme işlemleri tamamlandı. 9 aydır belediye binasında hizmet veren valilik eski yerine taşınıyor.

Erzincan Valilik binasında yaklaşık 9 aydır süren çalışmalar sona erdi. Erzincan’ın ayakta kalan tarihi miraslarından birisi olduğu bilinen valilik binası yenilenen yüzü ile göz kamaştıracak. Binanın içi ve dışındaki birçok bölüm komple yenilenirken önceden depo olarak kullanılan bodrum katı ise yenilmenin ardından daha aktif olarak kullanılacak. Mart ayı itibari ile içerisinde ki tüm eşyalarla birlikte Erzincan Eski Belediye Binası olarak bilinen Kültür evine taşınan valilik, resmi işlemlerini de burada yürütüyordu.

Restore işlemlerine başlanıldıktan sonra geçen 9 aylık çalışma döneminin ardında valilik binası içerisinde ki gereksiz tüm malzemeler sökülerek tasfiye edildi. Bu süreç içerisinde yerlerde döşeli olan karo ve mozaikler işçiler tarafından kırılarak yerinden söküldü. Taban kısmı komple yenilendi. Bodrum bölümü yenilenerek kullanılmayan depolar aktif çalışılacak odalar haline getirildi. Binanın tüm iç duvarları da alçı kaplama yapılacağı için demir döşenip ardından alçı kaplama yapıldı. Binanın baştan aşağı yenilenen elektrik tesisatı tamamlandı.

VALİLİK BİNASI YENİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 13:04:05
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 13:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?