6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Valilik'te toplantı

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 90. yıldönümü görkemli törenlerle kutlanacak. Kongrenin 90. yıldönümü etkinliklerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davet edildi. 

Erzurum Valisi Sami Bulut, 23 Temmuz 2009 yılında gerçekleştirilecek Erzurum Kongresi’nin 90. yıldönümü etkinlikleri konusunda valilikte bir toplantı yaptı. Vali yardımcıları Nazife Yüceldi Aktaş, Nurullah Aktaş, Gürkan Polat, Mehmet Gök, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 23 Temmuz etkinliklerinin çeşitlendirilmesi, vatandaşların katılımının sağlanması ve ulusal boyuta çekilebilmesi için, fikir alışverişinde bulunuldu. 

Vali Sami Bulut, 23 Temmuz Erzurum Kongresinin kurtuluş savaşındaki önemine değinerek, kongrenin 90. yılı olması sebebiyle de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü davet ettiklerini belirtti. Erzurum Kongresinin ruhuna uygun şekilde kutlanabilmesi ve program çeşitliliğinin arttırılması için çalışmalara şimdiden başlanılmasını isteyen Vali Bulut, toplantıda ileri sürülen görüşlerin değerlendirilmesi ve programın ortaya çıkarılması için organizasyon komitesi kurulmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 10:01:39
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 10:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?