4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Valilik'ten meteorolojik çığ uyarısı

Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi'nde meteorolojik çığ uyarısı yapıldı.

İl genelinde önümüzdeki 2 gün boyunca aralıklarla yağacak kar yağışı, sıcaklıklarda görülecek artışlar ve zaman zaman güney batılı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın çığ oluşumları için gerekli meteorolojik şartları oluşturmasına neden olacağı belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.


İl Kriz Merkezi Başkanı ve Vali Yardımcısı Gürkan Polat tarafından yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması, kar yağışı ve güney batılı rüzgar beklentisi nedeniyle oluşabilecek çığ olayına ve soba zehirlenmelerine karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.


Açıklamada, önümüzdeki üç gün içerisinde havanın parçalı bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlı, rüzgarın güney batılı yönlerden orta kuvvette esmesi, sıcaklıkların 4-eksi 6 derece civarında olmasının beklendiği belirtildi.


İlçe kaymakamlıkları, ilgili kamu ve özel kurum ve kuruluşlara gönderilen açıklamada, oluşabilecek çığ olaylarına karşı gerekli bütün tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması, meydana gelen olaylara müdahale edilerek İl Kriz Merkezi ile koordine içinde bulunulması gerektiği ifade edildi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 13:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?