4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Van Çimento'ya satış izni

Geçtiğimiz aylarda Lafarge Grubu'nun elinde bulunan Van Çimento'yu satın alan Aşkale Çimento'ya Rekabet Kurumu tarafından onay verildi.

Böylece satın alma işlemleri önünde bir engel kalmadı. Rekabet Kurumu bir süredir yaptığı incelemeyi tamamladı ve Van Çimento'nun Aşkale'ye satılması noktasında bir olumsuz durumun olmadığını tespit etti.


Rekabet Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Lafarge Van Çimento A.Ş.'nin hisselerinin tamamının Aşkale Çimento Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından devralınması işlemine 4054 sayılı Kanun'un 7. maddesi ve 1997/1 sayılı Tebliğde belirtilen nitelikte hâkim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğurmayacağından izin verilmiştir"


Aşkale Çimento, bin ortaklı yapısı olan ERÇİMSAN Holding tarafından 1993 yılında satın alındı ve başarılı bir grafikle bu günlere kadar geldi. Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri olan şirket Van Çimento ile birlikte ihracatta artış planlıyor.


Aşkale Çimento, Van'daki fabrikayı 33 milyon euroya Fransız şirketinden satın almıştı. Aşkale Çimento, önümüzdeki yıllarda bölgesel yatırımlar açısından yeni çalışmaların olacağını ifade ediyorlar.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 19:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?