4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vançelik’ten Aralık uyarısı!

SAĞLIK MÜDÜRÜ VANÇELİK’TEN ARALIK UYARISI

Erzurum Sağlık Müdürü Doç.Dr.Serhat Vançelik, Domuz gribinde Aralık ayının büyük bir risk olduğunu söyledi.

Kuzey Avrupa ülkelerinde hastalık seviyesinin arttığını Türkiye gibi güney Avrupa ülkelerinde de Aralık ayının tehlikeli olduğunu kaydeden Doç.Dr. Serhat Vançelik, vakit kaybedilmeden risk grubunda olan vatandaşların aşılarını yaptırmalarını istedi.

Domuz gribinden tek koruyucu önlemin aşı olduğuna dikkat çeken Vançelik, “Kamuoyunda söylendiği gibi vitaminler, gıdalar, insanları bu hastalığa karşı korumaz. Şu anda hastalık sebebiyle ölüm riski 5 kat daha fazla olan yaşlılar ile hastalığı olanlar ve 5 yaşına kadar çocukların aşılanması lazım. Biz Aralık ayı öncesinde ne kadar insanımızı aşılayarak koruma altına alabiliriz diye çalışırken, bir kısım insanlar da halen aşının yan etkileriyle insanımızı meşgul ediyorlar.”dedi.

Türkiye’de uygulanan aşının Avrupa’nın en ileri ülkelerinde de yapıldığını ifade eden Vançelik, şu ana kadar 18 ülkede aşılanan 60 milyon insanda ölüm, felç gibi tehlikeli yan etkilerin görülmediğini bildirdi.

BEN VE BAŞHEKİMLER AŞI OLDUK

Erzurum’da vatandaşların ‘Hele bir aşı başlasın, eğer bir şey olmazsa biz de düşünürüz’ düşüncesiyle beklediğini ve bunun çok yanlış olduğunu kaydeden Vahçelik, “Ben ve hastane başhekimi arkadaşlarım, okulda öğrenci velilerinin gözleri önünde aşı olduk. Annemi aşılattım, çocuğuma da aşı vurduracağım. Risk grubunda olan insanlarımızdan isteğimiz bir an evvel aşılarını yaptırmalarıdır. Sağlık Müdürlüğü olarak zamanla yarışarak risk ayı olarak bilinen Aralık gelmeden ne kadar çok insanı aşılarız çabası içindeyiz. Çünkü Aralık ayı içerisinde hasta sayısının artacağı kaygısı taşıyoruz. Biz tehlike başlamadan insanlarımızı aşılamak için uğraşırken insanlar hala aşının yan etkileriyle uğraşıyor bizi de meşgul ediyorlar.Söylenti kültürü, bilim ve bilim adamlarından daha fazla etkili oluyor. Bunu bir kez daha görüyoruz. Ancak yine tekrar ediyoruz Türkiye’de şu ana kadar 400 bin kişi aşılandı. Şimdiye kadar korkulan bir yan etki yaşanmadı.”diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:45:02
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 13:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?