6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Vatana feda olsun!'

Siirt-Eruh-Bilgili Karakolu'nda görev yapan Erzurumlu Uzman Çavuş Yahya Kemal Çalayır, mayına basması sonucu iki bacağını da kaybetti.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, Bilgili Karakolu yakınlarındaki Kırmızı Tepe’yi emniyete almak için operasyona çıkan güvenlik güçleri arasında yer alan Erzurumlu Piyade Uzman Çavuş Yahya Kemal Çalayır, mayına basınca iki bacağını da kaybetti.

Aşkale ilçesi Gökçebük köyü nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Çalayır, olay gecesini şöyle anlattı:

"11 arkadaşımla birlikte operasyona çıktık. Ben önde yürüyordum. Tepeye tırmanırken elimi attığım yerdeki taşların oynadığını fark edince arkaya seslendim; 'arkadaşlar buradan birileri geçmiş, bu taşlar oynamış' dedim ve sadece bir ışık gördüm. Meğer sağ ayağımın dışı ile mayının ucuna basmışım. Patlamanın şiddetiyle 25 metre havaya sıçramışım. Yere düşünce belimin ağrıdığını fark ettim. Toparlanmak istedim ayaklarımı göremedim. Kanama fazla olmasın diye hemen palaska ile belimi sıktım. Arkadaşlarım beni aldılar ve helikopterle Ankara’ya sevk edildim. Ne yapalım Allah'ın takdiri, bu vatana bir çift bacak değil canım kurban olsun diye yola çıkmıştım, şehit değil gazi oldum. Vatan sağ olsun."

Erzurum’a selam ve sevgilerini gönderen ve GATA'da tedavisi devam eden Gazi Çalayır'ı, yanında kalan annesi, kız kardeşi ve kendisini ziyarete gelen akrabalarıyla arkadaşları teselli ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2012 Çarşamba 10:38:27
Güncelleme :19 Eylül 2012 Çarşamba 17:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?