4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vatandaşlara kalp uyarısı

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Türk Kardiyoloji Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü etkinlikler çerçevesinde hastane içerisinde açılan stantta vatandaşların tansiyon değerleri ölçülerek, kalp hastalıkları hakkında bilgi veriliyor.


Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, kalp sağlığına dikkat çekmek ve insanları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla hastane bünyesinde bir stant açtıklarını ifade ederek, dünyada 2,5 dakikada bir insanın çeşitli kalp rahatsızlıkları yüzünden hayatını kaybettiğini dile getirdi.


Doç. Dr. Erdoğan, “Kalp hastalıkları önlenebilir ve azaltılabilir hastalıklar bünyesindedir. İnsanların kolestrolden, şekerden, sigara ve alkolden uzak durmaları onları bir adım daha hayata bağlayacağı gibi, hareketsiz bir yaşamdan ve stresten de uzak kalmaları kalp sağlıkları açısından faydalı olacaktır” dedi.
Stant görevlisi hemşire Mine Özdemir ise yapılan istatistiklere göre yılda 17,5 milyon insanın kalp hastalıkları yüzünden hayatını kaybettiğini belirterek, erkeklerde özellikle 30 yaş sonrasının bayanlarda ise menapoz dönemi sonrasının kalp hastalığı riskinin başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 15:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?