4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vatandaşlara tapu uyarısı

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün kuruluşunun 162. yıl dönümü Erzurum'da düzenlenen törenlerle kutlandı.


Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumuyla başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törene Erzurum Tapu ve Kadastro 8. Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldı.


Tören sonrası İHA muhabirine açıklama yapan Tapu ve Kadastro 8. Bölge Müdürü Ali Ataman, kat irtifaklı tapusunu, kat mülkiyetli tapuya dönüştürmek isteyen vatandaşlara uyarılarda bulundu.


Kat İrtifakı ile Kat Mülkiyeti arasındaki farkı açıklayan Ataman, "Kat İrtifakı; henüz başlanmamış veya tamamlanmamış, yani hala arsa olarak görünen binalar için geçerliyken, Kat Mülkiyeti ise, Yapı Kullanma İzin Belgesi alınmış, inşaatı tamamlanmış binalar için tesis ve tescil edilmektedir.” diye konuştu.


Ataman, kat irtifaklı tesis edilmiş binaların tamamlanmış olmalarından dolayı Kat Mülkiyetine geçilmemesinin sebebinin, 5711 Sayılı Kanun olduğuna dikkati çekerek, söz konusu kanun yürürlüğe girene kadar, bu geçişle ilgili zorunluluk olmadığını kaydetti.


28 Kasım 2007 tarihinden önce Kat İrtifaklı yerlerin Kat Mülkiyetine geçiş süresinin 2 yıl olduğuna vurgu yapan Ataman, bu tarihten sonraki yerlerin ise 1 yıllık geçiş süresi olduğunu belirterek, vatandaşların en geç 28 Kasım 2009 ‘a kadar bu işlemini gerçekleştirmiş olmaları gerektiğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 14:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?