6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Vefanın böylesi!

Ömür boyu sürecek mutlu birlikteliklerini tartışmalarla bitiren çiftlerin aksine Erzurumlu Leyla Yılmaz, eşine duyduğu vefasını boşandıktan sonra da gösterdi. 'Çocuklarımın babası' dediği eski kocasının felç geçirdiğini öğrenen Yılmaz, birlikte geçirilen 30 yılın hatırına evine geri dönerek eşinin bakımını üstlendi.

Erzurum'da bir gecekonduda yaşanan fedakârlık örneği, boşanan çiftlerin yıllar sonra dahi birbirlerine vefa gösterebileceklerini gözler önüne serdi. Evlenirken 'hastalıkta ve sağlıkta' beraberlik ahdinde bulunan 54 yaşındaki Leyla Yılmaz'ın kadirşinaslığı boşandıktan sonra da devam etti. Leyla Hanım, hayat düzenini değiştirerek felç geçirip yatalak duruma düşen eski kocasının zor gününde bakımını üstlendi.

Merkez Habip Efendi Mahallesi'nde yaşayan Leyla Yılmaz ve İhsan Alakoca çiftinin hikâyesi gençler için örnek mesajlar içeriyor. Seyyar satıcılık yapan İhsan Alakoca'nın, Leyla Yılmaz ile 30 yıl süren mutlu bir evliliği oldu. 4 çocuk sahibi çiftin saadeti, bundan 5 yıl önce yaşadıkları bir anlaşmazlık yüzünden yarım kaldı. Alakoca ve Yılmaz çifti boşanırken mahkeme, çocukların Leyla Yılmaz'da kalmasına karar verdi. Hayatına uzun süre tek başına devam eden İhsan Alakoca, boşandıktan 3 yıl sonra aniden rahatsızlandı. Doktorların felç teşhisi koyduğu Alakoca, günlük ihtiyaçlarını dahi göremez duruma düştü. Birinci dereceden akrabalarının bile ilgilenmediği çaresiz adamın durumundan boşandığı eşi Leyla Yılmaz haberdar oldu. Ayrıldığı eşinin hastalığına ve yaşadıklarına üzülen Leyla Yılmaz, eski kocasının tutan eli yürüyen ayağı oldu.

Yaklaşık 2 yıldır yatalak eşinin yemeğini yediren, çamaşırlarını yıkayan ve altını bezleyen Leyla Hanım, şu an 2 odalı bir gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor. Büyük zorluklara katlanan Yılmaz, "Boşansam da çocuklarımın babasıdır. İyi kötü 30 yıldan fazla hayatı paylaştık." diyor. Evde yatacak kanepeleri olmadığını gözleri dolarak anlatan Yılmaz, eşinin bütün günü süngerde geçirdiğini söylüyor. 3 çocuğunu evlendirdiğini, ilköğretim 7. sınıfa giden bir çocuğu daha bulunduğunu ifade eden Yılmaz, geçimlerini ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve hayırseverlerin yardımları ile sağladıklarını dile getiriyor. Eski eşine kendisinden başka kimsenin sahip çıkmadığını belirten Leyla Yılmaz, "Ayrılsam da eşimi öyle bırakamazdım." diye konuşuyor. Eşine bağlanan sakatlık maaşının bir kısmını alabildiğini anlatan Leyla Hanım, bakım ücreti için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne müracaat ettiğini kaydediyor. Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın ise, müracaatların değerlendirme aşamasının 1 ay sürdüğünü ve Leyla Yılmaz'ın başvurusunu yakın zamanda sonuçlandıracaklarını dile getirdi

Zaman
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 13:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?