6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Vekil basınla sohbet etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek bölgede görev yapan basın mensupları ile sohbet etti.


Yaklaşık bir haftadır Erzurum ve ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulunan MHP Milletvekili Zeki Ertugay, bugün beraberinde İl Başkanı Ekrem Öztürk ile birlikte Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'u ziyaret etti. Gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Ertugay, MHP olarak günü birlik politikalardan ve popülist söylemlerden uzak gerçekçi ve yapıcı bir siyasi anlayış ile hareket ettiklerini söyledi.

Gerilim siyasetinden yana olmadıklarını dile getiren Ertugay, "MHP olarak toplumun benimseyeceği, üniter yapıyı tehlikeye sokmayacak doğru olduğuna inandığımız düzenlemelerin karşısında olmayız. Bizim için öncelik ülkemizdir. Doğru düzenlemelere destek olur, yanlış düzenlemelerin karşısında oluruz. Ülkemizi dirençsiz bırakacak hiçbir oluşumun yanında olamayız. Ne inançlı insanımızın rencide edilmesine, ne de devletimizin zafiyete uğratılmasına izin vermeyiz" diye konuştu.

2011 ERZURUM İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Ertugay, 2011 yılında Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde yapılacak Üniversitelerarası Kış Oyunları ile ilgili hazırlıkların daha ciddi ve seri olarak sürdürülmesi gerektiğini belirterek, "2011 Erzurum için önemli bir fırsat. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmek gerekir. Üniversite oyunlarını bir kurtuluş reçetesi olarak görmekten ve ifade etmekten çok gerekli hazırlıkları tamamlamak dönemidir. Biz MHP olarak bu konuda yapıcı bir anlayış içerisinde profesyonel bir hazırlık döneminin zaman kaybına uğramadan sürdürülmesinden yanayız.

2011 ve sonrası Erzurum için çok önemlidir. Buradaki yansımalar Erzurum'un daha sonraki yıllarına etki edebilecektir. Daha önce İzmir'de yapılan yaz oyunları için özel bir kanun çıkarılmıştı. Bu kanun, Erzurum'un da içinde olduğu olimpiyat ve oyunlar için ayrı bir kanun çıkarıldı. Ancak bürokraside yaşanacak zaman kaybı oyunları olumsuz etkileyebilir. Bunun için çok daha süratli ve verimli bir çalışma dönemi
Erzurum için faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.


Ertugay, küresel ısınma ile birlikte bölgenin yatırımcı anlamında da cazibe merkezi olabileceğini ifade ederek, yatırımcıyı bölgeye çekmek için bunun da tarihi bir fırsat olacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 14:24:51
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 14:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?