4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vekil öğretmenden iyi haber!

ERZURUM'da 19 Aralık Cumartesi sabahı evinden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan ve otomobilde kanlı kazağı bulunan vekil öğretmen 24 yaşındaki Burhanettin Yeşiyurt, 4 gün sonra bir depoda sağ bulundu. Oğlunun hayatından endişe eden baba Nedim Yeşilyurt, 'Oğlunuz sağ bulundu' haberi ile büyük sevinç yaşadı.

Aziziye İlçesi'ne bağlı Taşpınar Köyü İlköğretim okulunda vekil öğretmen olarak görev yapan Burhanettin Yeşilyurt, geçen Cumartesi günü Dadaşkent semtindeki evinden, 'Arkadaşlarla pikniğe gideceğiz' diyerek saat 05.00 sıralarında ayrıldı. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Öğretmenliği Bölümü'nden 2 yıl önce mezun olan Burhanettin Yeşilyurt'a ait 25 DC 859 plakalı otomobil, aynı gün saat 12.00 sıralarında aynı semtte başka bir caddede bulundu. Ön camı kırık ve kapıları açık halde bulunan otomobilin içinde Burhanettin Yeşilyurt'a ait kanlı bir kazak bulundu.

Polis yapılan ihbarlar ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda dün bir dizi operasyon yaptı. Gece yarısına doğru Dadaşkent semtinde bir depoda tek başına bulunan Burhanettin Yeşiyurt, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yeşilyurt'un depoya kimler tarafından getirildiği ve zorla tutulup tutulmadığı konusunu araştıran polis, henüz bir bilgiye ulaşamadı.

KIZIN AİLESİ Mİ?

Burhanettin Yeşiyurt'un emekli öğretmen babası Nedim Yeşilyurt, oğlunun lisedeyken bir kıza aşık olduğunu, evlenmek istemesi üzerine de 2 ay önce kızı ailesinden istediklerini belirterek şöyle dedi: 'Kızı vermediler. Aradan bir ay geçtikten sonra da Burhanettin'i bir iş yerinin bodrum katına kapatıp dövdüler. Oğlumu getirip otomobilinin içine atmışlar. Ben de oğlumu baygın halde buldum. Yapanlardan davacı olduk. Biz sevenleri evlendirelim istedik. Başımıza bu olay geldi' dedi.

Baba Yeşiyyurt, bu son olayı da kızın yakınlarının yapmış olmasından şüphelendiğini söyledi.
 

...
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 18:39:08
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 18:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?