4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vekil öğretmenin ailesi endişeli

VEKİL ÖĞRETMENDEN 4 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

Erzurum'da 4 gün önce kaybolan vekil öğretmenin bulunması için polis seferber olurken, ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Taşpınar köyünde vekil öğretmenlik yapan Burhanettin Yeşilyurt (24), 4 gün önce sabah erken saatlerde çıktığı evine bir daha dönmedi. Vekil öğretmenin kullandığı otomobil, Dadaşkent semtinde camı kırık olarak bulundu. Araç içinde de öğretmene ait kanlı bir kazak bulundu.

Kayıp öğretmenin bulunması için Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı polislerden özel ekip oluşturuldu. Burhanettin Yeşilyurt'un aile yakınları vekil öğretmenin sevdiği kız ve ailesinin olayla bağlantısının olabileceğini öne sürmeleri üzerine polis söz konusu aile fertlerinin ifadelerine başvurdu.

Vekil öğretmen Burhanettin Yeşilyurt'un hayatından endişe duyduklarını ifade eden aile yakınları, oğullarının sağ salim bulunması için yetkililerden yardım istediler.

Burhanettin Yeşilyurt'un amcası Bahattin Yeşilyurt, "Sabah namazı vakti kalkıyor. Annesine 'Arkadaşlarla pikniğe gidiyoruz' diyor ve evden çıkıyor. Aynı gün saat 12.00'ye doğru Dadaşkent Polis Karakolu'ndan babasını arıyorlar. 'Böyle bir arabanız var mı? diyorlar. Arabanın terk edildiği, camının kırık olduğu ve içerisinde kanlı bir kazak olduğunu polisler söylüyor. Arabanın bırakıldığı yere gittik, polisler gerekli incelemeyi yaptılar. Yeğenimden günlerdir haber alamıyoruz. Aile olarak perişan olduk"dedi.

 

KAYBOLAN ÖĞRETMENİN 2 AY ÖNCE KAÇIRILIP DARP EDİLDİĞİ İDDİASI

Öte yandan, kendisinden 4 gündür haber alınamayan vekil öğretmen Burhanettin Yeşilyurt'un, yaklaşık 2 ay önce Dadaşkent semtinde 1 gün süreyle alıkonularak bodrum katında dövüldüğü iddia edildi. Burhanettin Yeşilyurt'un babasının iddiasına göre oğlu, sevdiği kızın yakınları tarafından zorla bir iş yerinin bodrumuna alınarak dövüldü, daha sonra bırakıldı. Olayın polise bildirilmesi üzerine Dadaşkent Polis Merkezi'nde Burhanettin Yeşilyurt'un sevdiği kızın babası K.K. ve yeğenlerinin darp ve alıkoymak suçlarından ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

Erzurum polisi olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken Burhanettin Yeşilyurt'un bulunması için çalışmalar sürüyor.

VEKİL ÖĞRETMENDEN 4 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 11:11:03
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 15:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?