4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Veliler nöbette!

ERZURUM'DA OKULLARA YAKLAŞAN VEYA GİREN

Erzurum'da küçük Musa'nın kaçırılıp öldürülmesi olayının ardından okul giriş ve çıkış saatlerinde veliler adeta okul önlerinde nöbet tutmaya başladı.

Valilik, veliler haricinde okullara belirli mesafede yaklaşanlara para cezası kesilmesine karar verdi.

İlköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki Musa Kang'ın kaçırılıp öldürülmesinin ardından bir dizi önlem alan Valilik, Erzurum ili sınırları içerisinde, ilgisi olmayan kişilerin ilköğretim okulları ile liselere 100 metreden fazla yaklaşmasını yasakladı. Valilik Kararına göre, okul çevresine 100 metreden fazla yaklaşanlara, emre aykırı hareket etmekten 100 lira para cezası kesilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, Erzurum il sınırları içinde kamu düzeninin sağlanması, özellikle okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, bu kararla özellikle giriş-çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi hedefleniyor. Valilikten yapılan açıklamada, "İlköğretim ve lise düzeyindeki okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi olmayanlar bulundurulmayacak. Öğrenciler

şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal bedensel, cinsel yönden etkileyecek müstehcen neşriyat, yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunacak. Böylece okul ile ilişiği olmayan, işsiz, güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve çevrelerini mekan tutmaları önlenecektir. Ayrıca ilköğretim ve lise düzeyindeki okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde, mazereti olmayan okul öğrencilerinin de bulunmalarına izin

verilmeyecektir. Kararlara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca 100 lira para cezası kesilecek."

Öte yandan, üzücü olay sonrası tedirgin olan veliler, adeta okul önlerinde nöbet tutmaya başladı. Çocuklarının ellerinden tutarak okula getiren ve çıkışta da alan veliler, Valilik uygulamasının caydırıcı olabileceğini belirtti.

ERZURUM'DA OKULLARA YAKLAŞAN VEYA GİREN
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 22:09:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 09:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?