4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ

Erzurum’da 2008 Yılı Gelir, Kurumlar ve İhracat şampiyonu şirket yöneticileri Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nca düzenlenen törende ödüllendirildi.

Ödül Töreni’nde konuşan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, vergi sisteminden teşvik yasalarına, hayvancılık teşviklerinden Erzurumspor’a kadar, birçok konuya değindi. Konuşmasına, kriz ortamında ödedikleri vergilerle ülke ekonomisine katkıda bulunan işadamlarını tebrik ederek başlayan Yücelik, bir ülkede uygulanan iktisadi politikaların başarısının, orada yaşayan insanların refahıyla doğru orantılığı olduğunu kaydetti. Uygulanan bu vergi politikalarının, insanları fakirleştirmesi ve işletmeleri ekonomik anlamda zora sokması halinde, başarılı sayılmasının mümkün olmayacağına değinen Başkan Yücelik, “Hükümetlerin vergi politikaları her zaman ülke kalkınmasının başrol oyuncusu hür teşebbüsü teşvik etmelidir” dedi.

Türkiye’deki vergi sisteminin daha açık ve şeffaf olması gerektiğini anlatan Yücelik, insanların aklında soru işareti bırakmayacak bir vergi sisteminin, hem mükellef, hem de devlet için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Sistemin değiştirilmesinin, vergi kaçağı oranının da dünya standartlarına gerilemesi anlamına geleceğine işaret eden Yücelik, üretim ve ticaretin olmadığı yerde, vergiden de bahsedilemeyeceğini söyleyerek, bu değişmez gerçeğin göz ardı edilmemesinin büyük faydalar doğuracağını dile getirdi.

“TAHAKKUK EDEN 307 MİLYON TL’LİK VERGİNİN

208 MİLYON TL’Sİ TAHSİL EDİLDİ”

Erzurum’daki mükelleflerin, yaşadıkları ekonomik sıkıntılara rağmen imkanlarını zorlayarak vergi sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Yücelik, Erzurum’da 2008 yılında tahakkuk eden toplam 307 milyon TL tutarındaki vergi miktarının, 208 milyon TL’sinin tahsil edildiğini bildirdi. Yine Erzurum’da 2008 yılı Aralık ayında kurumlar ve gelir vergisi mükellefi sayısının toplam 12 bin 921 iken, 2009 yılı Kasım ayı tarihi itibariyle bu rakamın 12 bin 881’e gerilediğine dikkati çeken Yücelik, “Oda kayıtlarımıza göre, Erzurum’da 2008 yılında toplam 372 kayıt yapılırken, 206 da terkin işlemi gerçekleştirildi. 2009 yılı Ocak ayından bugüne kadar ise toplam 357 kayıt yapılırken, 384 terkin işlemi yapıldı.” diye konuştu.

“YENİ TEŞVİK SİSTEMİ, ESKİ İŞLETMELER İÇİN DE GEÇERLİ OLMALI”

ETSO Başkan Yücelik, Erzurum’un da 4. Bölge çatısı altında bulunduğu yeni teşvik sistemine de değindi. Yeni uygulamanın, 17 Ağustos 2009’da yürürlüğe girdiğini hatırlatan Yücelik, bu düzenlemenin Erzurum’a daha faydalı olması için Ticaret ve Sanayi Odası olarak her platformda yasayla ilgili öneriler ve talepleri dile getirdiklerini söyledi. Yeni teşvik yasasından mevcut işletmelerin yararlanması için de, gerekli düzenlemelerin yapılmasının büyük önem taşıdığını anlatan Yücelik, “2009 yılının ilk 7 buçuk aylık döneminde, 5084 sayılı yasa kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi’nde 53, Erzurum’da ise 4 yatırım teşvik aldı. Yeni teşvik uygulamasında ise şu ana kadar Doğu Anadolu Bölgesi’nde 8, Erzurum’da ise 2 yatırım teşvikten yararlandı. Bu rakamlara göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nin teşvikli yatırım payı; Türkiye toplamında yüzde 6.77’ye, Erzurum’un ülke payı yüzde 0.51’e, bölge payı ise yüzde 7.54’e geriledi.” ifadelerini kullandı.

“5084 SAYILI TEŞVİK YASASI’NIN SÜRESİ 1 YIL DAHA UZATILMALIDIR”

Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, Erzurum’un eski uygulama sürecini 4 teşvikli yatırımla kapattığını açıklayan Yücelik, “Yaklaşık 35 milyon TL harcamanın gerçekleştirildiği teşvik kapsamındaki yatırımlar için yaklaşık 3 milyon dolar tutarında makine ve teçhizat ithalatı yapıldı. Teşvikli yatırımlardaki istihdam sayısı da 162 olarak kaydedildi. Bu arada, 31 Aralık’ta süresi dolacak olan 5084’ün 1 yıl daha uzatılması için başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan olmak üzere ilgili bakanlıklar ve bölge milletvekilleri nezdinde girişimlerde bulunduk.” dedi.

Bu ay sonunda yürürlükten kalkacak olan 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Lütfü Yücelik, yasanın faydalarını sıraladı. 5084 Sayılı Yasa’nın, organize sanayi bölgelerindeki işletmelere, Gelir Vergisi Stopajı Teşviki, SSK İşveren Payının Hazine Tarafından Karşılanması, Bedelsiz Arsa Tahsisi ve Enerji Desteği gibi ayrıcalıklar sunduğunu anımsatan Yücelik, söz konusu yasanın 1 yıl daha devam etmesinin, kriz ortamından çıkmaya çalışan işletmeler için çok büyük bir gereklilik olduğunu vurguladı.

ETSO BAŞKANI LÜTFÜ YÜCELİK, YENİ TEŞVİK SİSTEMİNİ ANLATTI…

ETSO Başkanı Yücelik, “İşletmelere, yüzde 50’ye varan oranda enerji desteği sağlayan 5084 sayılı teşvik yasası personel giderleri konusunda da önemli destekler sağlıyor. Şöyle ki, teşvikten faydalanmayan bir işletme brüt asgari ücretli bir personel 852 liraya mal olurken, teşvikten faydalanan organize sanayi bölgesindeki işletmeye 604 liraya mal oluyor. Yani asgari ücretli bir personel teşvikten faydalanan işletmeye, 247 lira daha aza mal oluyor.” şeklinde konuştu.

17 Ağustos 2009 tarihi itibariyle Yatırım Teşvik Belgelerine ilişkin verileri de aktaran Yücelik, “Erzurum’da 2 yatırım teşvik kapsamına girdi. 8.7 milyon TL harcamanın gerçekleştirildiği teşvikli yatırımlar için yaklaşık, 1 milyon 500 bin dolar tutarında makine ve ekipman ithalatı gerçekleştirildi. Yatırımlarda 50 kişilik istihdam öngörüldü.” dedi.

Erzurum’da, 12 bini resmi, 45 bin 740’ı ise özel sektörde olmak üzere toplam; 57 bin 740 kişinin sigortalı olarak çalıştığını kaydeden Yücelik, “Bu sigortalılardan 17 bin 037’si, 1572 işletmede 5084 sayılı yasa kapsamında sigortalı olarak çalışıyor.” diye konuştu.

“GAP KAPSAMINDA UYGULANACAK HAYVANCILIK

TEŞVİKLERİNİ BİZ DE İSTİYORUZ”

GAP bölgesindeki 9 ilde Süt Sığırcılığı alanında yapılacak olan yatırımlara yüzde 30 ve yüzde 40 oranlarında yatırım desteği verilmesine yönelik olarak uygulanacak teşviklere dikkati çeken ETSO Başkanı Yücelik, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu desteklerden başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerin de faydalanması için girişimlerde bulunduk. Bizim de bu teşvik kapsamına alınmamızın, bölgemizdeki hayvancılığın yeniden canlanmasına katkı sağlayacağı kanaatindeyiz.” dedi.

Erzurum’a, son yıllarda eğitim, turizm ve sağlık alanlarında önemli yatırımlar yapıldığını belirten Yücelik, Erzurum’un bu alanlarda “marka olması” için çaba gösterilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Yücelik, “Bu inançla, şehrimizin ilk özel üniversitesini kurmak için yoğun bir çabanın içerisine girdik. Oda olarak eğitim alanında bir markayı oluşturmak için uğraş vereceğiz. Aynı şekilde, iş adamlarımızda, 2011 Üniversite Kış Olimpiyatları için yapılan yüzlerce milyon liralık yatırımları fırsata dönüştürmek için çaba göstermeli.” şeklinde konuştu.

“AYRI SATILMASI HALİNDE ERZURUM ŞEKER FABRİKASI’NA TALİP OLURUZ”

ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Türkiye genelindeki şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecine de vurgu yaptı. Yücelik, fabrikaların özelleştirmesinin kaçınılmaz bir hal alması durumunda, Erzurum’daki müteşebbislerin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini dile getiren Yücelik, “Özelleştirme sürecinde fabrikalar birleştirilerek satılıyor. Biz bu konudaki talebimizi daha önce de yenilemiştik. Şayet fabrikaları gruplar halinde toptan değil de, ayrı ayrı satışa çıkarmaları halinde, Erzurum’daki şeker fabrikasına talip olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Erzurum’daki yatırımcı arkadaşlarımızın buna gücü yeter kanaatindeyim. Aşkale Çimento, birlikte hareket etmenin, güç birliği yapmanın en güzel örneği olarak karşımızda duruyor. Bu konuda merkezi hükümette ve bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız.” dedi.

“KREDİ GARANTİ FONU, 79 FİRMAYA 9 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRDI”

Oda olarak, Erzurum’daki ticaret erbabının kalkınması, Türkiye ve dünyayla uyum sağlamalarına zemin hazırlamak için de yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Yücelik, “Bu amaçla, tüccarların parasal sorunlarına çözüm bulmak için kurulan Kredi Garanti Fonu (KGF) Erzurum Şubesi ile işletmelerin Avrupa Birliği fonlarından faydalanmalarını sağlayacak projeler üretmesi ve üyelerimize bu anlamda yol göstermesi amacıyla kurulan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’ni (ABİGEM) kurum bünyesine aldık. Kredi Garanti Fonu, kurulduğun bugüne kadar Erzurum’da 131 firmanın 17 milyon 500 bin TL’lik kredi talebini değerlendirdi. Yine bu süre zarfında

79 firmaya, 9 milyon 664 bin TL kredi kullandırdı. Şu anda 11 firmanın 2 milyon 400 bin TL tutarındaki kredisi ise kullandırma aşamasında. KGF bugün itibariyle de 16 firmanın kredi başvurularını değerlendiriyor.” ifadelerini kullandı.

“ABİGEM TARAFINDAN 35 EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ”

ABİGEM’in de, şimdiye kadar çeşitli kamu kurum ve kuruluşları için, değişik alanlarda toplam 23 milyon 652 bin avro tutarında 18 proje hazırladığını aktaran Yücelik, bu projelerden bazılarının henüz değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti. Yücelik, “Bunların yanı sıra ABİGEM, 2009 Ocak ayından bu yana, başta Erzurum olmak üzere, Erzincan, Muş ve Artvin’de, “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği”, “Proje Yazma Eğitimi”, “Kurumsallaşma”, “Girişimcilik”, “Kalite Yönetim Sistemleri”, “Pazarlama Yönetimi” ve “Kadın Girişimciliği” gibi farklı konularda toplam 35 eğitim programı düzenledi. Alanlarında uzman isimlerin verdiği bu eğitimlerin sonunda toplam 2 bin 775 kişiye sertifika verildi.” dedi.

ETSO BAŞKANI YÜCELİK:

“ERZURUMSPOR MESELESİNİ HALINA YOLUNA KOYALIM“

Erzurumspor konusuna değinen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, “Siz de destek verin, bu işi artık halına yoluna koyalım.” dedi.

Erzurum’da Erzurumspor’un önemli bir gündem maddesi olduğuna vurgu yapan Yücelik, gazetelerin sayfa manşetlerini her gün bu konunun oluşturduğunu belirterek, “Bu konuda çok eleştiriliyoruz, kulübe sahip çıkmamakla suçlanıyoruz. Bu cenazeyi hepimiz el birliğiyle artık kaldıralım.” diye konuştu.

Yücelik’in bu ifadeleri, törene katılanlar tarafından alkış yağmuruna tutulurken, Yücelik, bu durumu da, ilginç bir yaklaşımla değerlendirdi. Başkan Yücelik, “Bakın Erzurum’da ekonomiye yönelik birçok konuda çeşitli bilgiler aktardık, salondan ses çıkmadı. Ama mevzu bahis Erzurumspor olunca herkes alkışladı.” diye konuştu. Erzurumspor’un da bir marka olduğunu ve güzel konumlarda bulunmayı bu kulübün de hak ettiğini anlatan Yücelik, “Ben futboldan anlamam, üstelik pekte hoşlanmam. Ama Erzurumspor şehrimizin bir markası olmuş. Bu kulübü hep birlikte tutup yerden kaldıralım.” şeklinde konuştu.

ERZURUM’A TOBB TARAFINDAN KURULMASI PLANLANAN VAKIF ÜNİVERSİTESİ…

Konuşmasının son bölümünde Erzurum’a kurulması yönünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’la daha önce uzlaşmaya vardıkları vakıf üniversitesi konusuna da değinen Yücelik, “Şu anda bulunduğumuz bu hizmet binasının açılışına katılan Sayın Başbakanımıza bu konuyu iletmiştik. Kendisi de, söyle bir çalışmadan memnuniyet duyacağını ifade etmişti. İşte şimdi biz bu girişimleri sonuçlandıracağız. Erzurum’a vakıf üniversitesini kurduktan sonra ilimizin eğitim merkezi olması amacına da büyük bir katkı sunmuş olacağız.” dedi.

VALİ ÖZTÜRK: “KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ, ÖZEL İMTİYAZ VE POZİTİF AYRIMCILIĞI HAKEDİYOR”

Törende konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise 2008 ve 2009 yıllarının ekonomi anlamında oldukça zorlu geçtiğini ifade ederek, bu dönemde vergi görevlerine rekor seviyesinde yerine getiren işadamlarını tebrik etti. Erzurum’da tahakkuk eden vergi oranının geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 15, tahsilat oranının ise yüzde 5 seviyesinde arttığını dile getiren Vali Öztürk, Erzurumlu işadamlarına teşekkür etti.

Vali Sebahattin Öztürk, verginin bir yurttaşlık ödevi olduğunu belirterek, “Batılı ülkelerde bir haksızlıkla karşılaşan kişiler, ‘Ben vergimi veriyorum’ der. Bu verginin ne kadar yayıldığını göstermektedir. Ülkemizde verginin tabana yayıldığını elbette söyleyemeyiz ama, günbe gün iyileşmeler var. Vergi vermek kolay bir olay değil. Hem işyerinizi açık tutacaksınız, hem de kazandığınıza göre vergi vereceksiniz. İşadamlarımıza şükran borçluyuz” dedi.

Vali Öztürk, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik’in gündeme getirdiği Erzurumspor konusunda ise “Erzurumspor’u hep birlikte kurtaracağız. Erzurumspor konusu elbette önemlidir. Erzurumspor şehrin markası konumundadır. Bu konuda hep birlikte elele vererek sorunların aşılmasına çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

5084 sayılı teşvik yasasının uzatılması konusunda işadamlarına destek veren vali Öztürk, Erzurum’un da bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin özel bir imtiyaz ve pozitif bir ayrımcılığı hak ettiğine inandığını söyledi.

BAKAN AKDAĞ: SAĞLIK HARCAMALARI 2.5 KAT ARTTI

Son 7 yılda sağlıkta önemli gelişmeler yaşandığını kaydederek konuşmasına başlayan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye’de milli gelirin 3 kat, sağlık harcamalarının da bunan paralel olarak 2,5 kat arttığına dikkat çekti. OECD ülkeleri arasında sağlığa en az para harcayan ülkenin Türkiye, yine en az vergi toplayan ülkenin de Türkiye olduğunu vurgulayan Akdağ, kalkınma ve refah düzeyinin vergiye bağlı olduğunu hatırlattı. “Ne kadar vergi ödersek o kadar gelişiriz” diyen Bakan Akdağ, “Vergi demek iş, istihdam demek. Yaşanan sıkıntılara rağmen 2009’da rakamlara bakıldığında Erzurum gerilememiş, tahakkuk ve tahsilat oranlarında artış var. Bu konuda çaba gösteren mükelleflere teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

5084 sayılı teşvik yasasının süresinin uzatılmasıyla ilgili talepler olduğunu anlatan Bakan Akdağ, konuyla ilgilendiklerini ifade etti. Erzurum’un teşviklerle birlikten bunlardan en çok yararlanma yollarını araması gerektiğini dile getiren Bakan Akdağ, “Yeni markalar için bir araya gelmeliyiz. Şeker fabrikasına bu haliyle özelleştirilmesine de talip olabiliriz. Çünkü fabrikalar kotalarıyla birlikte satılıyor. Hükümet burada ticari anlamda düzenleme yapıyor. Bu şekliyle birkaçına da talip alalım. Aşkale Çimento’da gösterdiğimiz cesareti ve birlikteliği gösterelim. Elbette hükümetler bölgelerin altyapılarını kuvvetlendirmeli bu anlamda çalışmalar yapmalı.” Şeklinde konuştu.

Erzurumla ilgili yapılması gerekenler konusunda geçmiş yıllarda alınan raporlara bakıldığında bir çok konunun halledildiğini bildiren Bakan Akdağ, “Bakın doğalgazı konuşuyorduk, şimdi o konu halledildi, daha konuşmuyoruz. Ulaşımı konuşuyorduk. Şimdi mükemmel bir havaalanı var. Çevre illerle yolağımız gayet mükemmel. Batı tarafında Erzincan’da Sansa deresi civarı da sanırım 1 yıla tamamlanır. Turizm konusunda önemli gelişmeler var.”diye belirtti. Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuracağı üniversite ile ilgili olarak “Bana bu konuda taş taşıma görevi düşerse bunu seve seve yapmaya hazırım”şeklinde konuşan Bakan Akdağ, Erzurumspor konusuna da değindi.

AKDAĞ: “ERZURUMSPOR İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

Erzurumspor’un tek probleminin para olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, daha sonra şunları kaydetti:”Bu konuda şimdiye kadar üzerimize düşeni yaptık. Teşvik ettik. Ama bir şey yapılacaksa hepberaber yapacağız. Ama nasıl olduysa Erzurumspor için para bulundukça , borcu arttı. Bu da iyi yönetilmediği izlenimini doğuruyor. Yine söylüyorum. Erzurum’u seven Erzurumlu olan olmayan bu işe istekli kişileri teşvik etmeye, birlikte bir şeyler yapmaya her zaman varız. Şu da var, bu işi sadece siyasetçiler yapar diye bir şey yok. Elinde parası olan İstanbul’da veya Erzurum’da, istekliler varsa, destek olmaya hazırız.”

GAP bölgesi için uygulanacak hayvancılık teşvikleriyle ilgili kararname önüne geldiğinde Tarım Bakanı ve ilgili devlet Bakanı’ndan bu teşviklerin Erzurum ve bölge için de çıkarılması gerektiği yolunda söz aldıktan sonra imza attığını ifade eden Bakan Akdağ, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin bu teşviklerden yararlanması yolunda gerekenin yapılacağını anlattı. Erzurum’da gelişme gösterilecek alanları Eğitim, Turizm, Sağlık, Hayvancılık ve Çağrı Merkezleri olarak sıralayan Bakan Akdağ, sağlık konusunda Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanına bir 500 yatak daha ilave ederek aralarında psikyatri bölümünün de bulunduğu kampus kurulacağını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi ile EBK arasında imzalanan protokolle, kombina yerinin belediyeye verileceğini buna karşılık belediyenin modern bir kombina kuracağını söyleyen Bakan Akdağ, Turizm konusunda en büyük olayın, 500 milyon TL’lik yatırım ile 2011 Universiad olduğunu, 2011’in bur son değil, daha büyük gelişmeler için bir başlangıç olacağını vurguladı. Bakan Akdağ, 2011 için inşa edilen atlama kulelerinin Erzurum’un simgesi olacağını da sözlerine ekledi. Nenehatun’da çıkarılan 57 derecelik sıcak su kaynağının termal turizm açısından önemli bir gelişme olacağını bildiren Bakan Akdağ, Erzurumlu müteşebbislerin yeni kayak merkezlerinde otel ve otel zinciri yapımlarına talip olması gerektiğini söyledi. Çağrı Merkezleri konusunda da Erzurum’un önemli bir merkez olma yolunda ilerlediğini, Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezi’nin de faaliyete geçirileceğini bildirdi. Bakan Akdağ, 5 yılda 5 bin istihdama ulaşılmasını hedeflediklerini söyledi.

Bakan Akdağ, konuşmasının sonunda vergi rekortmenlerini tebrik etti.

2008 YILI VERGİ VE İHRACAT ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmalarından ardından vergi rekortmenleri ödül törenine geçildi. Törende 2008 Yılı Gelir, Kurumlar ve İhracat şampiyonu şirket yöneticileri plaket ile ödüllendirildi.

Erzurum’da 2008 yılı kurumlar vergisi şampiyonları Aşkale Çimento sanayi Ticaret A.Ş, Karadayı konut Yapı Mühendislik inşaat Ltd. Şti, Buhara Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti, Altıntaş Gıda İmalat Paz. Ve Mak. Tic. Ltd.. Şti, Ergünler Yol Yapı Ltd. Şti, Satılmaz Nakliye İnşaat Turizm Ltd. Şti, Yılmaz Elektrik Ticaret Ltd. Şti, ME-KA İnşaat Ticaret Ltd. Şti, Net-Gör Sağlık hizmetleri Ltd. Şti ve Oltu Kömür ve Maden Petrol Sanayi Ltd. Şti olurken, Gelir vergisi şampiyonları Selami Çolakoğlu, Hüsamettin Yavuz, Muammer Cindilli, Lütfü Yücelik, Arif Recai Uzunlar, Necdet Kubilay, Dursun Ali Doğan ve Nuri Büyük oldu. Gelir vergisi şampiyonu iki iş adamı ise isminin açıklanmasını istemedi.

Ödül töreninde ayrıca Erzurum’dan yüksek düzeydi ihracat yapan firmalara da ödül verildi. Bu kategoride Erzurum’da 2008 yılı içerisinde en fazla ihracat yapan Er-Dengizekler Orman Ürünleri Mobilya Tic ve San Paz. Ltd.Şti, Aşkale Çimento Sanayi ticaret A.Ş, Polat Kardeşler Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti, Esenler İnşaat taahhüt Gıda Tek.Pet.ürünleri ithalat İhracat Ltd. Şti ile Nur Elektrik Makine Sanayi Ltd.Şti ödül almaya hak kazanan firmalar oldular.

Vergi ve ihracat şampiyonu olan firma yöneticilerine ödülleri Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, AK Parti milletvekilleri Muhyettin Aksak ve Fazilet Dağcı Çığlık tarafından verildi.

TÖRENE KATILANLAR

Törene Bakan Akdağ’ın yanı sıra Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, ilçe kaymakamları, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, işadamları ve davetliler katıldı.

ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
ERZURUM’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 17:53:00
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 17:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?