6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yabancı hekim getirilmesine tepki

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, doktorların sadece bir kurumda ve tam gün çalışmasını sağlamaya yönelik uygulamayı desteklediklerini ancak kamuda çalışan sağlık personelinin ücretlerinde düzenleme yapılmasını gerektiğini söyledi.
Kahveci, Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de yapılan Türk Sağlık Sen Bölge Eğitim Semineri'nde yaptığı konuşmada, yabancı hekim getirme uygulamasını kabullenmelerinin mümkün olmadığını ifade etti. 

Türkiye'de hekim açığı olduğunu ancak bunun yabancı hekimlerle kapatılmasının çok yanlış olacağını kaydeden Kahveci, "Bunun yerine tıp fakültelerinin kontenjanı artırılarak sorun çözülebilir. Bu yıl kontenjanlar bin 500 kişi artırıldı. Ayrıca yeni kurulan tıp fakülteleri var. Buradan yetişecek hekimlerle sorun çözülebilir" dedi. 

Hekimlerin sadece bir kurumda ve tam gün çalışmasını sağlamaya yönelik çalışmalara da değinen Önder Kahveci, "Tam gün yasasını destekliyoruz. Hekimler ya kamu ya da özel sektör tercihini ortaya koymalı. Ancak uygulamada olumsuzlukların yaşanmaması için kamuda çalışan sağlık personelinin ücretlerinde düzenleme yapılmalı" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 17:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?