8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yabani hayvanlara yem

ERZURUM’DA KAR NEDENİYLE AÇ KALAN HAYVANLAR UNUTULMADI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre koruma Daire Başkanlığı’nca yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban ve kanatlı hayvanlar için, karayolu kenarlarına yem bırakıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, çalışmanın soğuk havanın etkisiyle yaban hayvanlarının aç kalmaması ve donma tehlikesi geçirmemesi amacıyla yapıldığını söyledi.

Başkan Küçükler, yem verme çalışmasının evlerimizin dışında kalan hayvanlara ekmek kırıntısı vermek gibi kültürümüzden gelen bir gelenek olduğunu belirterek, yaban hayatında bulunan hayvanların aç kaldıkları zaman yırtıcı hale gelebileceğini kaydetti. Küçükler, yapılan çalışma ile bölgede bulunan çakal, tilki gibi yabani hayvanlarında köylere inmesinin engellendiğini ifade etti.

Çalışmalar sırasında, hayvanları ürkütmeden yem vermeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Küçükler, bu tür çalışmaların yaban hayatı korumak amacıyla devamlı yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Hayvanlarımızı koruyarak doğaya sahip çıkmanın bilincindeyiz. Bu tür karın yoğun yaşandığı kötü hava şartların da hayvanlarımızın yaşaması ve doğanın korunması için mücadele ediyoruz Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri de şehir merkezinde özellikle kuşlara yönelik yemleme çalışması yapacak.”

Belediye yetkilileri, şehir merkezindeki sokak hayvanlarının büyük bölümünün Çat yolu üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında bulunduğunu belirterek, yardıma muhtaç kedi ve köpeklerin görülmesi durumunda ''342 32 15 başıboş köpek ve kedi hattı'' na bildirilmesini istedi.

ERZURUM’DA KAR NEDENİYLE AÇ KALAN HAYVANLAR UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 17:03:03
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 20:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?