4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yağış yüz güldürüyor

HAZİRAN YAĞMURLARI YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Haziran ayında etkili olan yağışın tarım ürünleri ve bal üretiminde verimi artıracağı bildirildi.

Haziran ayının ilk 15 günün de metrekareye 54.5 kilogram yağışın düştüğü Erzurum’da yağış miktarındaki artışın, tarım ve hayvancılık ve arıcılık faaliyetlerinde olumlu etki yapacağı belirtildi. Son yılların en kurak kışını yaşayan kente yazın da geç geleceğini kaydeden yetkililer, "Bölge önceki yıllara oranla bu yıl daha fazla yağış aldı. Kışın bahar mevsimine sarkmasıyla yöre iyi bir yağış aldı. Bu yağışlar, tarım ve hayvancılık açısından büyük önem arzediyor” dedi.

Zaman zaman yağan dolunn ekili arazilerde herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığını kaydeden yetkililer, “Ekimler daha geç olması dolayısıyla ürünler şuan başak çıkarmadı. Hububat taneye, başak çıkarmaya başlarsa dolu buna zarar verebiliyor. Şuan için yağmurun zarardan çok olumlu etkisi var. Uzun yıllara oranla bu yıl daha fazla ot ve yem üretebilecek” diye konuştu.

Yağışların tarım ürünlerindeki verimi artıracağını anımsatan yetkililer, "Sulanabilir arazide sulanarak ürün elde etmek yerine, şuanda sulama yapmadan doğal olarak su ihtiyacını bitkiler karşılamış durumda. Buğday, arpa, şeker pancarı ve patates su ihtiyacını karşılamış oluyor. Yağmur sularıyla, toprağın yapısını bozmadan, bitki örtüsüne zarar vermeden yağışlar ürünlerin sulama ihtiyacı da karşılanıyor” dedi.

HAZİRAN YAĞMURLARI YÜZ GÜLDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 12:27:05
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 17:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?