4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yağışlar çiftçiyi vurdu

Erzurum ve ilçelerinde etkili olan yağış ve dolu bir çok ilçede tarım arazilerinde hasara neden oldu.


Aşkale Ziraat Odası Başkanı Zakir Değirmenci, yağış ve dolunun Aşkale ilçesinde de çiftçileri zor durumda bıraktığını söyledi.
Aşkale Ziraat Odası olarak bölge çiftçisinin içinde bulunduğu zor durumu dile getirmek için Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydeden Değirmenci, “Çevre ilçelerde olduğu gibi ilçemizde de hasat mevsiminin başlayacağı sırada çayır otu ve yem bitkilerinin biçildiği bir dönemde aniden yağan aralıksız yağmurlar çiftçilerimizi olumsuz yönde etkilemiştir. Çiftçimizin otu yerde kalmış ve çürümeye başlamıştır .Ot ve yem bitkileri çürümüş hale geldiğinde hayvanların bunları bu şekilde tüketmesi mümkün değil” diye konuştu.
“Dışarıya ot ve yonca satan çiftçilerimiz bu yıl dışarıdan ot ve yonca alma durumuna geldiler” diyen Değirmenci daha sonra şunları kaydetti; “Maddi durumu biraz iyi olan çiftçi hayvanın ihtiyacını dışarıdan temin edebilecektir. Peki maddi durumu iyi olmayan çiftçi ne yapsın. Hayvanları doyuramayacağı için belki de onları elinden çıkarmak zorunda kalacağı gibi ailece zora düşecekleri kaçınılmaz olacaktır. Çiftçilerimizin içinde bulundukları zor durum göz önüne alınarak hükümetimizin çiftçimize yem kredisi vermesi varsa banka borçlarının bir yıl süre ile faizsiz olarak ertelenmesi çiftçilerimizin yararına olacaktır. Mağdur olan çiftçilerimiz guruplar halinde odamıza gelerek taleplerini iletiyorlar Biz de Aşkale Ziraat Odası Başkanlığı olarak Aşkaleli çiftçinin içinde bulunduğu zor durumu dile getirmek sureti ile ilgili bakanlığımıza konuyla ilgili olarak gerekli olan resmi yazışma yapılmıştır. Bunun ilgili sonucu takıp etmeye devam ediyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 11:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?