6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yağmurlu '19 Mayıs' provası

Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı provaları, sağanak yağış altında yapıldı. Yağmurda ıslanan çocuklar, tribünlerde battaniyelere sarılarak ve yerlerinde zıplayarak ısınmaya çalıştılar. Tribünde birbirlerine pet şişe atan çocuklardan ikisi hafif şekilde yaralandı. 

Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provaları Cemal Gürsel Stadyumu'nda yapıldı. Minibüs ve otobüslerle stada gelen çocuklar, yağmurdan korunmak için başlarına tuttukları çanta ve gösteride kullanacakları eşyalarla içeri girdiler. 39 okuldan 2 bin 415 ilk ve ortaöğretim öğrencisinin katıldığı provalara yağmur damgasını vurdu. Yağmur altında prova kıyafetleriyle stada gelen öğrenciler ıslanmaktan tribünlere kaçarak kurtulmaya çalıştılar. Ancak ıslanan öğrenciler tribünde battaniyelere sarılarak ısınmaya çalıştılar. Uzun süre yağmurun dinmesini bekleyen öğrenciler, zaman zaman da yerlerinde zıplayarak ısınma hareketleri yaptılar. 

Uzun süren bekleyişin ardından yağmur dururken, öğrenciler hocaları nezaretinde provalarına devam ettiler. Ancak yağmurun yeniden başlamasıyla birlikte öğrencilere tribünlere kaçışırken izdiham yaşandı. Yağmurdan kaçan öğrenciler ilginç görüntüler oluştururken, bayram provasının daha sonraki günlerde yeniden yapılacağı bildirildi.

ÖĞRENCİLERİN PET ŞİŞE SAVAŞI 

Cemal Gürsel Stadı'ndaki bayram provasına gelen öğrencilerin tribünde yaptıkları pet şişe savaşı ilginç görüntüler oluşturdu. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provaları sırasında etkili olan yağmurdan kaçarak tribünlere sığınan öğrenciler, burada birbirlerine pet şişe atarak eğlenmeye başladı. Plastik su şişelerinin havada uçuştuğu tribünlere öğretmenler müdahale etti. Düdük çalarak öğrencileri ikaz eden öğretmenler, pet şişe savaşını durdurmayı başardı. 

Bu sırada pet şişelerin değmemesi için eğilirken tribün koltuğundan düşen ve elini çarpan iki küçük öğrenci hafif şekilde yaralandı. Yaralı öğrenciler saha içerisinde bulunan ambulansta tedavi gördüler.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 17:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?