4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakacak toplarken göçükte kaldı

ERZURUM'DA GÖÇÜK: 1 YARALI

Erzurum'da göçük altında kalan bir kadın ağır yaralandı.

Bugün saat 12. 00 sıralarında Yakutiye ilçesi Hasani Basri Mahallesi'nde meydana gelen olayda, belediye ekiplerince yıkılan binanın enkazından 11 yaşındaki kızı Aleyna G. ile birlikte yakacak odun toplamaya çalışan Miyaser G.(37) isimli kadın, çöken duvarın altında kalması sonucu yaralandı. Bu sırada Aleyna G. isimli kız çocuğu kaçarak canını zor kurtarırken, annesinin kurtarılması için çevredeki vatandaşlardan ağlayarak yardım istedi. Daha sonra vatandaşlar ve olay yerine sevk edilen Sivil Savunma ekipleri tarafından enkaz altındaki kadın kurtarıldı. Bacaklarında ve başında kırıklar oluştuğu belirlenen kadın, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olay yerinde incelemelerde bulunurken, bazı vatandaşlar yıkıntı içerisinde bulunan ve tehlike arz eden yerlerin uzun süredir temizlenmemesine tepki gösterdiler.

Göçük sırasında annesinin yanından kaçarak enkaz altında kalmaktan son anda kurtulan Aleyna G.'nin uzun süre gözyaşları dinmezken, olayı şöyle anlattı:

"Havalar iyice soğudu. Bizim de yakacak odun, kömürümüz yok. Bunun için böyle odun topluyorduk. O sırada bir anda taşlar düşmeye başladı ve harabe bina çöktü. Zor kaçtım. Annemin taşların altında kaldığımı gördüm. Ne olduğunu anlayamadım. Çok korktum" dedi.

Bu sırada olayı gören 6 yaşındaki bir kız çocuğu ise korkudan uzun süre panik yaşadı. Kazağının kollarını ısırarak korkusunu yenmeye çalışan küçük Aleyha çevredekiler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Öte yandan polis olayla ilgili olarak tahkikat başlattı.

ERZURUM'DA GÖÇÜK: 1 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 15:02:00
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 17:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?