4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye Başkanı'ndan açıklama

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında yaptıkları imar değişikliğiyle ilgili iddiaları cevaplandırdı.

Korkut, imar değişikliğinden milletvekillerinin haberinin olmadığını söyledi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında bulunan ve imarda ticari alan olarak görülen 7 dönümlük arazi, geçtiğimiz hafta olağanüstü toplanan Yakutiye Belediye Meclisi tarafından sağlık tesisi alanı olarak düzenlendi. İmarda yapılan revizyonla ilgili Erzurum kamuoyunda ortaya atılan iddialar sebebiyle Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bugün basın toplantısı düzenledi.
Başkan yardımcısı Ferhat Mergan, belediye meclis üyesi İlker Özkara ile birlikte düzenlediği basın toplantısında iddialara cevap veren Belediye Başkanı Ali Korkut, imarda yapılan düzenlemeden milletvekillerinin haberinin olmadığını söyledi.
Korkut, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yanında yeralan bölgeyle ilgili kendi dönemlerinde yalnızca Bakanlığın istediği tadilatın yapıldığını söyledi. Ali Korkut, “Sağlık Bakanlığımız, bizden bölgeyle ilgili tadilat yapılmasını istedi. Bakanlığın yazısına istinaden 13 Nisan günü Meclisimiz olağanüstü toplanarak konuyu görüştü ve istenilen tadilatı gerçekleştirdi. Meclis üyelerimiz topluca bahse konu alanı yerinde inceleme yaptı. Gerekli prosedür takip edilerek işlemler yapıldı. Tadilat, yine prosedür gereği Büyükşehir Belediye Meclisine intikal etti. Nihayi karar burada verilecektir” dedi.

BAKANLIK TALEBİ

Başkan Ali Korkut, süreçle ilgili olarak gelişmeleri şöyle anlattı;
“Sağlık Bakanlığı 2007 yılında bu alanla ilgili olarak Yakutiye Belediyesinden imar tadilatı yapılmasını istemiş. Buranın sağlık tesisi olarak düzenlemesi yapılmış. Ancak Mayıs 2008 tarihinde bölge ticari alan olarak imara işlenmiş. İmarda yapılan bu değişiklikle ilgili araştırma yapacağız. Neden böyle bir karar alınmış, bunu soruşturacağız. Sağlık Bakanımız bize bölgenin bir sağlık kompleksine dönüştürüleceğini ifade ederek gerekli tadilin yapılmasını istedi. Bunu yazılı olarak da bildirdiler. Bizim dönemimizde Sağlık Bakanlığının ilgili yazısı meclisimize getirilerek görüşüldü ve istenilen tadilat yapıldı. Biz belediye olarak Erzurum’a kazandırılacak birkaç hastaneye karşı mı çıksaydık. Ortaya atılan iddialar temelsiz ve gerçekten yoksundur.”diye konuştu.

Erzurum menfaatlerini ve devletin çıkarlarını düşünerek bu işlemi yaptıklarını kaydeden Korkut, şunları söyledi:
“Bölgeye Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Dişçilik Hastanesi kurulacak. Burası kocaman bir sağlık kompleksi olacak. Elbette bu kompleksin içerisinde insanların ihtiyaçlarını karşılayacak ticari alanlar da oluşturulacak. Böyle bir kompleksin önünde iğreti bir yapının ne kadar yakışacağını da vicdanlara bırakıyorum.”

Bölgede yapılan imar değişikliğinden vatandaşların zarar görmesini istemediklerini de kaydeden Korkut, konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in Ankara’da Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’la görüşeceğini ifade etti.

ATAMALAR İADE EDİLDİ

Basın toplantısında soruları da cevaplandıran Başkan Ali Korkut, seçimlerden 3 gün önce yapılan atamaların da geri iade edildiğini söyledi. Seçimlere 3 gün kala eski başkan Fahrettin Atınç tarafından yapılan atamaları etik bulmadığını vurgulayan Korkut, görev yerleri değişenleri eski görevlerine iade ettiğini belirtti. Korkut, kimseye karşı bir önyargısı bulunmadığını da ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?