4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye Belediye binasında yıkım!

YAKUTİYE BELEDİYESİ ANITLAR KURULUNA UYUYOR

Yakutiye İlçe Belediyesi, hizmet verdiği eski Adliye binasında Anıtlar Kurulu tarafından projeye aykırı bulunan kısımlarını yıkmaya hazırlanıyor.

Bu amaçla hizmet binası üst katında bulunan yemekhaneyi ek hizmet binasına taşırken, arşiv olarak kullanılan çatı katını da boşaltıyor. Belediye yetkilileri çalışmaların bahara kadar tamamlanacağını ve yıkımın Nisan ayında yapılacağını belirtiyorlar.

Yakutiye Belediyesi tarafından hizmet binası olarak kullanılan binanın orijinaline dönüştürülmesi çalışmaları sürüyor. Belediye yetkilileri bu amaçla, projeye aykırı olan bölümlerde hizmet veren birimlerini taşıyor. Bu bölümde yeralan Belediye Yemekhanesi de Bosna caddesinde bulunan ek hizmet binasına taşındı. Yetkililer, hazırlıkların sürdüğünü belirtirken Kurul kararının 2010 baharında uygulanabileceğini ifade ediyorlar.

Anıtlar Kurulu tarafından, 13 Temmuz 1995/697 kararı ve 13 Nisan 1996/80 sayılı mahkeme tastikli kararıyla projeye aykırı bulunan kısımların yıkımını istemişti. Kurul kararı ve mahkemece tastikli karar gereğince Yakutiye Belediyesi projeye aykırı bulunan kısımları yıkacak.

YAKUTİYE BELEDİYESİ ANITLAR KURULUNA UYUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 14:07:48
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 14:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?