4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye Belediyesi'nde bayramlaşma

Yakutiye Belediyesi’nde bayramlaşma programı gerçekleşirken Belediye Başkanı Ali Korkut, geçen beş yılda yapılan işlerden daha fazlasını şimdiden yaptıklarını söyledi.

Yakutiye Belediyesinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde Başkan Ali Korkut ve çalışanlar katıldı.

Göreve geldiğinde ülke genelinde borçlu belediyeler sıralamasına giren bir belediye ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Ali Korkut, “Türkiye’de borçta sıralamaya giren bir belediye devraldık. Yine nüfus oranı itibariyle en kalabalık personeli kucağımda buldum. Çoğunuzda maaşlar ödenir mi diye korku vardı. Ancak biz bütün zorlukları aştık, aşıyoruz. 2005 ve 2006 yıllarının ikramiyelerini ödedik. Banka promosyonlarının tamamını işçimize verdik. Bundan böyle sosyal alacaklarda adalet işleyecek. Şimdi 2007 ve 2008 yıllarının ikramiyelerini ödemeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah sorunlarını çözmüş ve personelinin maaş ve sosyal alacaklarını gününde ödeyecek, piyasaya borç bırakmayan bir belediye olacağız. Personel sayımızın asgari 300’e inmesi gerekiyor. Böylece aktif bir belediye olabileceğiz. Emekliliği gelen arkadaşlarımızın ikramiyelerini ödeyebilmek için Maliye Bakanlığından 2.5 milyon TL kaynak bulduk. Burada Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a desteklerinden dolayı da teşekkürü borç biliyorum” şeklinde konuştu.

Ali Korkut, önceki dönemde yapılan işleri kısa bir süre içerisinde katladıklarını belirterek belediye personeline hizmetlerin her yerde anlatmalarını istedi. Korkut, “Köy yollarının eksiklerini tamamladık, 30 köy içi yol çalışması yapıyoruz. Asfaltlamada geçtiğimiz dönemin daha şimdiden üzerine çıktık. Yazıcıoğlu Parkı Erzurum ölçeğinin üzerinde. Gürcükapı parkı, Gaziler mahallesinde park yapıyoruz. Bundan böyle bulduğumuz her yere bir park yapacağız. Cumhuriyet caddesine alternatif yol açıyoruz. Gittiğiniz her yerde, bulunduğunuz her ortamda belediyemizin çalışmalarından gururla bahsedin, heryerde anlatın. Emekliliği gelen arkadaşlarımıza bir daha sesleniyorum, gelin emekli olun, ikramiyenizi peşin ödeyelim” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 12:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?