4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye Belediyesi'nden oyun parkı

Yakutiye Belediyesi’nce Gürcükapı semtinde eski Aşkale garajı olarak bilinen bölgeye yeşil alan ve çocuk parkı yapıldı.


Çocuk oyup aparatlarının da bulunduğu alan, çimlendirilerek çevre halkının hizmetine açıldı. Özellikle mahalle sakinlerinin akşam saatlerinde parktan faydalandıkları gözleniyor. Park ve çocuk alanlarının bölgenin değerine değer kattığını söyleyen çevre sakinleri, “Burası önceden garaj olarak kullanılıyordu. Köylerden getirilen hayvanlar, iş makinaları, at arabaları.

Burası son derece rahatsız edici bir yapı içerisindeydi. Evlerimizi dahi giriş çıkışlarda sorun yaşıyorduk. Belediye Başkanımız Ali Korkut’a teşekkür ediyoruz. Bu bölgeyi yeşil alana çevirerek hem çirkin görüntülerden bizi kurtardı, hemde hafta sonları, akşamları eşlerimizle, çocuklarımızla oturup günün yorgunluğunu burada atabiliyoruz. Ayrıca çocuklarımız daha önce yol üzerinde oyun oynuyorlardı. Kaza tehdidi altında ne kadar oynanırsa. Şimdi rahat ve huzur içerisinde vakit geçiriyorlar. Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.


Başkan Korkut, Erzurum’un yeşil alan açısından fakir olduğunu hatırlatarak amaçlarının 5 yılda bu oranı yukarılara çekmek olduğunu söyledi. Korkut, “Halkın tabiriyle ‘mezbelelik’ bir hale gelmişti bölge. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yoğun bir çalışmayla burayı çimlendirdi. Oyun parkı da çevrede yaşayan çocuklarımız için önemli bir fırsat. Biz her sokak ve mahallede yeşil olsun istiyoruz. İnsan sağlığı, çevre sağlığı açısından bu önemli. Bu konuda kararlıyız, inşallah hedeflerimizin üzerinde biz yeşil alanı Erzurum’a kazandırabiliriz.” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?